Ingezonden persbericht



PERSBERICHT

Grootste kermis van de BeNeLux krijgt eigen radiozender

De Tilburgse Kermis is komende zomer niet alleen te volgen op het terrein zelf. Ook ver daarbuiten is de sfeer van de grootste kermis van de BeNeLux te proeven via de radio. Er worden volop voorbereidingen getroffen om een radiostation op te zetten die in en om Tilburg te ontvangen is op de FM. Daarnaast zijn de uitzendingen via internet te volgen. Bekende Tilburgers, Bekende Nederlanders en andere speciale gasten zullen tijdens de uitzendingen langskomen in de studio, die een plekje krijgt op het kermisterrein. De precieze invulling en programmering worden in juni bekend gemaakt.

De Tilburgse kermis trekt jaarlijks meer dan een miljoen bezoekers en is daarmee een van de grootste evenementen in Nederland. Kermis FM wil de sfeer vanaf het kermisterrein naar luisteraars thuis brengen. Live verslaggevers zorgen er samen met bekende en talentvolle dj's voor dat de kermis uit de radio knalt! Daarnaast kunnen bezoekers van de kermis rekenen op actuele verkeers- en parkeerinformatie als ze onderweg zijn naar het kermisterrein.

ActionRadio.nl
Kermis FM is een idee van de stichting ActionRadio.nl. In samenwerking met de gemeente Tilburg wordt Kermis FM tot een radiostation gemaakt dat je niet kunt missen als je alles over de kermis wil volgen! De Stichting ActionRadio.nl heeft als doelstelling radioprojecten te ontwikkelen en de mogelijkheden van radio via internet en andere distributievormen volop te benutten. Daarnaast zendt de stichting al vijf jaar uit via www.actionradio.nl met non-stop muziek en gepresenteerde programma's.

In de organisatie van Kermis FM werkt de Stichting ActionRadio.nl samen met mensen die ervaring hebben bij lokale, regionale en landelijke media. Uiteraard staat het grote hart voor de stad Tilburg en de passie voor radio maken voorop.

Tilburg 200 jaar
De gemeente Tilburg pakt dit jaar flink uit met de kermis. De stad heeft namelijk 200 jaar stadsrechten en viert dat dit jaar uitbundig. Er zijn plannen om een kermisnacht te organiseren die duurt tot de horecasluitingstijd (04.00 uur). Verder wordt het nachtnet van de NS uitgebreid naar alle dagen van de kermis. Tevens wordt er op een tweetal kermisterreinen een podium geplaatst. Op deze podiums kan een programmering plaatsvinden van (on)bekende artiesten. Kermis FM zal uiteraard het jubileum mee vieren en uitgebreid verslag doen van de activiteiten op de kermis!

===
Noot voor de redactie,