Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Rotterdam, 30 januari 2009

SVH-meesterkok diploma voor Willem-Pieter Dreumel van restaurant Parkheuvel

'Ik heb thuis een vuurpijl afgestoken. Ik heb het hoogste haalbare diploma gehaald, mijn droom is werkelijkheid geworden'

De 41-jarige Willem-Pieter Dreumel, chef bij restaurant Parkheuvel, heeft donderdag zijn SVH-meesterkok diploma gehaald. Dreumel werd ondervraagd over 60 punten van het restaurantbedrijf en moest voor een examencomité van vier professionals een à la carte-lunch serveren en een zesgangen diner. Hij slaagde donderdagavond om 23.30 uur met een 8-. Dreumel is de 124ste SVH-meesterkok van Nederland.

In een 14 uur durende marathon werd Willem-Pieter Dreumel met zijn brigade op de proef gesteld. Patron/cuisinier Erik van Loo mocht zich niet in de keuken vertonen. Het examencomité bestond uit Henk Savelberg van hotel-restaurant Savelberg, Otto Nijenhuis, chefkok bij Chateau St. Gerlach en twee vertegenwoordigers van het Horeca Branche Instituut, Jasper van Almenkerk en Hans Huiskens. Zij ondervroegen Dreumel onder andere over de calculatie van gerechten, zijn creativiteit, de organisatie in de keuken, de kassa-afdracht en personeelsmanagement. Daarna bereidde hij onder andere kreeft met drie texturen, zwezerik, zuiglam en piepkuiken en vier desserts waaronder een chocoladesoufflé, kruidkoek en Granny Smith met Armagnac.

Examenvoorzitter Savelberg roemde de sensatie van smaken van zijn voormalige leerling Dreumel. ,,Het is geweldig om te zien hoe ver hij het heeft gebracht", aldus Savelberg na afloop. Ook Erik van Loo toonde zich apetrots. ,,Het is mooi om te zien dat iemand met wie ik al zo lang samenwerk en mooie gerechten ontwikkel het SVH-diploma heeft gehaald. We hebben nu twee meesterkoks in huis, Dreumel en ik. "Dreumel zelf was gedurende het examen 'gezond gespannen'. ,,Maar daarna heb ik wel een paar glazen champagne gedronken en thuis nog een vuurpijl afgestoken. Mijn droom is werkelijkheid geworden."

Willem-Pieter Dreumel leerde het vak bij Robert Kranenborg in Hotel Corona en bij Henk Savelberg. Hij werkte tien jaar met Erik van Loo in restaurant De Zwethheul en ging drie jaar geleden met Van Loo mee naar restaurant Parkheuvel in Rotterdam, inmiddels bekroond met twee Michelinsterren.

----------
NOOT VOOR DE REDACTIE,