Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

28 januari 2009

VOORTZETTING ACTIVITEITEN HAPPY TRAILER / NETAM TE LEEK

OVERNAME VAN DE HAPPY ROLLER ACTIVITEITEN DOOR NCH TE HOOGEVEEN

De activiteiten van het onlangs gefailleerde Happy Trailer B.V., zullen in afgeslankte vorm voortgezet worden binnen de trailerafdeling van N.C.H. te Hoogeveen onder de merknaam NETAM. Met de aandeelhouders NETAM Beheer B.V. is overeenstemming bereikt over de overdracht van de merknaam en beeldmerken van het merk NETAM. Het merk NETAM is al ruim 75 jaar een begrip in de markt van trailers, en wordt met name geassocieerd met kwaliteit en duurzaamheid.

De firma NETAM had voor de oorlog al een goede naam als bouwer van Kippers en speciaalbouw op bestaand chassis, en de bouw van opleggers en aanhangers. In de oorlog lag dat soort werk praktisch stil, gedurende welke periode elektrische voertuigen voor goederen- en personenvervoer werden gebouwd.

Vanaf 1945 heeft NETAM zich verder ontwikkeld tot een vooraanstaande fabrikant van trailers en aanhangers, met name in het segment van klantspecifieke oplossing. Mede door ambities van buitenlandse aandeelhouders is NETAM in de jaren 90 grote series gaan produceren, in welk segment men uiteindelijk niet kon domineren. In het segment van speciaal trailers en aanhangers heeft NETAM echter haar goede reputatie behouden.

Daarnaast is met de Metselaar groep te Franeker overeenstemming bereikt over de overname van de 'Happy Roller' activiteiten. Deze activiteiten richten zich met name op logistieke oplossingen voor het vervoer en opslag van agrarische producten als aardappelen, uien en wortelen.

De aandeelhouders van N.C.H. Beheer B.V., de N.V. NOM (Investerings- en ontwikkelingsmaatschappij voor Noord-Nederland) en PT Invest B.V., hebben gemeend met deze uitbreiding van activiteiten de positie van N.C.H. verder versterkt te hebben als aanbieder van een totaal pakket aan logistieke oplossingen voor de transport sector.

N.C.H. Hydraulic Systems BV
N.C.H. Hydraulic Systems BV in Hoogeveen is sinds de jaren vijftig specialist in de ontwikkeling, productie en verkoop van zogenaamde container handling systemen op trucks en trailers.

N.V. NOM
De NOM verstrekt risicodragende financiering en participeert in Noord-Nederlandse bedrijven, biedt begeleiding bij investeringen, subsidies en locatiekeuze, bevordert investeringen in Noord-Nederland en initieert projecten die de concurrentiekracht van het regionale bedrijfsleven vergroten. NOM Finance is onderdeel van NV NOM en is een betrokken investeerder die investeert in kansrijke ondernemingen. Daarbij gaat de betrokkenheid verder dan alleen het verstrekken van risicodragend vermogen. NOM Finance zet de kennis en ervaring van participaties, financiers en adviseurs actief in voor de ondernemingen in haar portefeuille. Er wordt gezocht naar investeringsmogelijkheden in startende en groeiende ondernemingen en in ondernemingen waar opvolging of overname aan de orde is. NOM heeft circa E 100 miljoen geïnvesteerd in ruim 130 ondernemingen die gevestigd zijn of zich gaan vestigen in Groningen, Fr?slan of Drenthe.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
De heer H.J. de Jonge, Algemeen Directeur van N.C.H. Beheer B.V., tel (06) 46334602 De heer A.H. Verheij, Directiesecretaris N.V. NOM, tel. (050) 521 44 33

---- --