Gemeente Dordrecht

Insula College Leerpark wint omgevingsprijs 2008

Op donderdag 29 januari heeft het Insula College Leerpark in Dordrecht de omgevingsprijs 2008 gewonnen. Uit handen van staatssecretaris mevrouw Sharon Dijksma heeft de heer Rien van Helvert, directeur Insula College Leerpark, de prijs met een geldbedrag van ¤ 4.000,-- in ontvangst mogen nemen. De jury stond onder leiding van mevrouw Sybilla Dekker, voormalig minister van VROM.

De omgevingsprijs is toegekend aan het Insula College vanwege de bijzondere wijze waarop de school heeft ingespeeld op de kwaliteiten in haar omgeving en een samenhangend onderdeel is van het Leerpark. De jury is ook enthousiast over de ambitieuze onderwijskundige en stedenbouwkundige programma's die aan het Leerpark ten grondslag liggen. Binnen het Leerpark in Dordrecht is de samenwerking tussen de opdrachtgever, architect en bouwer op een unieke wijze uitgewerkt. De omgeving van het Leerpark Dordrecht is aansprekend, omdat de VMBO-leerling een natuurlijke doorloop heeft naar het MBO op die op dezelfde locatie is gevestigd. Ook kan op die locatie ervaring in leerbedrijven worden opgedaan.

Omgevingsprijs
De omgevingsprijs is onderdeel van de scholenbouwprijs voor het mooiste schoolgebouw van Neder land. De prijs wordt iedere twee jaar toegekend. Er waren voor de scholenbouwprijs 2008 in totaal 139 inzendingen, waarvan er negen zijn genomineerd. Het Insula College Leerpark behoorde bij de vier genomineerde scholen voor voortgezet onderwijs. Naast een eervolle vermelding in de race naar de mooiste school van Nederland heeft het Insula College dus de omgevingsprijs in de wacht heeft gesleept.

Hoge kwaliteit
De jury vond de bouwprojecten in het voortgezet onderwijs over het algemeen van hoge kwaliteit en zonder uitzondering geschikt als winnaar. Helder opdrachtgeverschap, een goed uitgewerkte relatie met de architect en een goed uitgewerkte visie van het onderwijskundige concept. Uiteindelijk speelt dan het aspect gevoel, sfeer en beleving een belangrijke rol in de bepaling van de winnaars. 'Het is een feest om op het Insula College Leerpark onderwijs te krijgen'. Aldus de beschrijving in het juryrapport.

Datum 30 januari 2009
Redactie Martine van der Plas
Servicecentrum Drechtsteden
Communicatie Advies en Middelen
T (078) 639 89 84
Informatie De heer R. van Helvert
Directeur Insula College Leerpark
T (078) 890 51 00