Politie Amsterdam-Amstelland

Internetoplichter ontmaskerd / Amsterdam Zuidoost (30/01/09)

Zijn klanten dachten via internet voor een leuk prijsje een nieuwe tv of computer te kopen. Ze kwamen echter bedrogen uit. Nadat ze vele honderden euroâs hadden betaald, bleef levering van de apparatuur uit. De vermeende oplichter werd maandag 19 januari aangehouden.

De 37-jarige verdachte heeft landelijk mogelijk veertien mensen via zijn internetbedrijfje opgelicht. Zoveel gedupeerden hebben tot nu toe aangifte gedaan. In totaal zou hij hen voor tienduizenden euroâs hebben opgelicht. Uit bankgegevens van de man blijkt dat hij meer slachtoffers moet hebben gemaakt.

De verdachte opereerde vanuit zijn woning in Reigersbos in Amsterdam-Zuidoost. Hij had een computerbedrijfje op internet opgericht en een professionele website daarvoor gemaakt. Vervolgens adverteerde hij op verkoopsites als Marktplaats.nl en Speurders.nl en in een dagblad. Nietsvermoedende klanten bestelden audio-, video- en computerapparatuur. Ze maakten het te betalen geld over naar de rekening van de verdachte. Die kon zijn leverantiebeloftes echter niet waarmaken.