Ingezonden persbericht


Nieuwe Gebladerte-brochure over moslimfundamentalisme verschenen

Onlangs is in de Gebladerte-reeks brochure nr. 32 verschenen, getiteld "Linksom tegen het moslimfundamentalisme". De auteurs van de brochure, Mehmet Kirmaci en Eric Krebbers, zijn lid van de landelijke linkse basisorganisatie Doorbraak.

Het islamitische fundamentalisme wint wereldwijd aan macht en invloed, ook in West-Europa. In de brochure analyseren Kirmaci en Krebbers het gedachtengoed van moslimfundamentalistische groeperingen, intellectuelen en geestelijke voorgangers die in Nederland actief zijn. Ook gaan de auteurs in op de achtergrond van de fundamentalisten.

Kirmaci en Krebbers tonen aan dat de autoritaire, seksistische en homovijandige ideologie en idealen van het moslimfundamentalisme volkomen tegengesteld zijn aan het wereldbeeld van links. Ze roepen op tot een actieve strijd tegen het islamitische fundamentalisme, als onderdeel van een sterkere linkse oriëntatie op "allochtone" jongeren die - geconfronteerd met racisme, islamofobie en uitsluiting - alle reden hebben om op zoek te gaan naar politieke alternatieven. De auteurs zien progressieve moslims nadrukkelijk als bondgenoten.

De brochure telt 68 pagina's en bevat 11 artikelen. Hij kan besteld worden door 3 euro over te maken op giro 95225 t.n.v. Stichting Gebladerte te Leiden o.v.v. "G32 Moslimfundamentalisme".

Klik hier voor meer informatie over de Gebladerte-reeks: www.defabel.nl/geblader.htm Klik hier meer informatie over Doorbraak: www.doorbraak.eu/ Voor contact met de auteurs van de brochure bel: 071-5127619, of mail: info@defabel.nl.

DE FABEL VAN DE ILLEGAAL
Koppenhinksteeg 2, 2312 HX Leiden, The Netherlands +31-71-5127619 (tel), +31-71-5134907 (fax),
info@defabel.nl (e-mail),
www.defabel.nl (Website), www.gebladerte.nl (Archief). Bereikbaar op maandag, woensdag, vrijdag/
open at Monday, Wednesday, Friday: 14:00-17:00.
Spreekuur illegalen: woensdag/
consultation for undocumented: wednesday 14:00-17:00. Girorekening 4418467 t.n.v. De Fabel van de illegaal, Leiden.