Gemeente Tilburg

Nummer 09058GO

Datum 30 januari 2009

Verkavelingsplan Koningsoord gereed College geeft centrumplan Berkel-Enschot vrij voor inspraak In de overhoek Koningsoord wordt vanaf 2010 een nieuw dorpscentrum gerealiseerd voor het huidige Berkel-Enschot en de toe te voegen Overhoeken. De Overhoek Koningsoord wordt een multifunctioneel en levendig dorpshart, met ruimte voor winkels en bedrijvigheid, diverse soorten woningen, sociaal-culturele voorzieningen, sport en recreatie.

Eind 2005 is het schetsplan verkaveling Koningsoord door de gemeente vastgesteld. Hierin Bezoekadres werden de eerste ideeën voor het nieuwe centrum van Berkel-Enschot gepresenteerd. De Stadhuisplein 130 afgelopen jaren is, mede op basis van de inspraakreacties, het plan verder uitgewerkt. Het resultaat daarvan is een verkavelingsplan Koningsoord dat het college nu voorlopig heeft Postadres vastgesteld. Postbus 90157 5000 LL Tilburg Nieuwe ontwikkelingen Ten zuiden van het bestaande klooster van de zusters Trappistinnen wordt een nieuw Doorkiesnummer winkelcentrum gebouwd van 14.000 m2. Dat is ongeveer tweemaal zo groot als het huidige 013 542 93 14 winkelcentrum Eikenbosch. Het winkelcentrum krijgt een ondergrondse parkeergarage en Faxnummer boven de winkels komen appartementen.

Het bestaande klooster wordt op de begane grond verbouwd tot dorpshuis, waar de bibliotheek en De Schalm een plek krijgen. Op de verdiepingen komen appartementen. Het werkgebouw van de nonnen wordt verbouwd tot een gezondheidscentrum (o.a. huisartsen en apotheek).

Rond het nieuwe centrum worden 684 woningen gebouwd in alle prijsklassen. Ongeveer 2/3 daarvan zijn huizen met tuinen en 1/3 appartementen.