Docdata NV

U.S. Eastern Standard Time 12:00h. U.K. 17.00h. Continental Time 18:00h.

Docdata heeft haar CD en DVD replicatieactiviteiten in Engeland verkocht aan Engelse broker Sound Performance

Het management van DOCDATA N.V. maakt vandaag bekend dat docdata media Ltd. in Telford (Verenigd Koninkrijk), een onderdeel van de docdata media divisie, haar complete bedrijfsactiviteiten op het gebied van de replicatie van CD en DVD en de productie van audiocassettes heeft verkocht aan Sound Performance Manufacturing Ltd., een dochter- onderneming van Sound Performance Ltd. Deze transactie omvat de verkoop door docdata media Ltd. per de transactiedatum 30 januari 2009 van haar bedrijfsactiviteiten, materiële vaste activa, voorraden, klantencontracten, handelsschulden en personeel. Details inzake de financiële kenmerken van de transactie worden op uitdrukkelijk verzoek van Sound Performance niet bekend gemaakt.
Docdata media Ltd. heeft in 2008 een omzet van ongeveer GBP 6 miljoen gerealiseerd met een positieve kasstroom uit operationele activiteiten en had totale activa waarvan de waarde op 31 december 2008 ongeveer GBP 3 miljoen bedroeg. Het management van DOCDATA N.V. verwacht dat de verkoop van de Engelse replicatie- activiteiten geen gevolgen zal hebben voor de positieve ontwikkeling van het Internet Servicebedrijf docdata. Het management is van mening dat deze transactie voor het bedrijf in Telford grotere productievolumes tot gevolg zal hebben door toevoeging van de klantenbasis van Sound Performance. De bestaande arbeidsovereenkomsten met het personeel van docdata media Ltd. worden onder dezelfde voorwaarden overgenomen door Sound Performance.
Michiel Alting von Geusau, CEO van docdata: "Ik ben van mening dat deze overeenkomst met Sound Performance, reeds lange tijd een gerespecteerde klant van docdata media in het Verenigd Koninkrijk, in het beste belang is van onze werknemers in Telford. Toen Sound Performance ons benaderde met het idee voor deze transactie, realiseerden wij ons dat hierdoor een echte `win-win' situatie kon worden bereikt." Sinds 1994 is Sound Performance een gevestigde `full service' dienstverlener met kantoren in Londen (Engeland), New York (Verenigde Staten), Parijs (Frankrijk) en Kortrijk (België), die een `one-stop-shop' oplossing aanbiedt voor alle productie en drukwerk behoeften voor alle formaten, waaronder CD, vinyl, DVD, cassettes en videobanden. In aanvulling op de productie van CD audio, CD-ROM, DVD, vinyl, video- en audiocassettes, biedt Sound Performance eveneens een volledig reprografisch dienstenpakket aan en verzorgt de productie van alle benodigde verpakkingsmaterialen en drukwerk. Voor verdere informatie wordt verwezen naar de website: www.soundperformance.co.uk .

Chris Marksberry, CEO van Sound Performance: "Wij zijn zeer ingenomen met deze overeenkomst, aangezien de twee activiteiten bijzonder goed op elkaar aansluiten. De productievestiging in Telford is uitmuntend georganiseerd en zal een aanvulling zijn op onze bestaande `brokering' bedrijfsactiviteiten, waardoor wij onze klanten een unieke combinatie van producten en diensten kunnen aanbieden."

DOCDATA N.V. is genoteerd aan de NYSE Euronext en bestaat uit twee verschillende organisaties:.

Internet Servicebedrijf docdata (www.docdata.com) is een Europese marktleider met een sterke basis in Nederland, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk, en bestaat uit vier divisies:
· docdata commerce

· docdata payments

· docdata fulfilment

· docdata media

Technologiebedrijf IAI (www.iai.nl) is een hightech machinebouwer gespecialiseerd in het ontwikkelen en bouwen van machines voor het zeer nauwkeurig en met hoge snelheid bewerken van verschillende soorten producten en materialen. Klanten bevinden zich wereldwijd in de volgende sectoren:
· beveiligen en personaliseren van waardedocumenten
· bewerken van verpakkingsmaterialen

· bewerken van zonnecellen

· bewerken van andere materialen (o.a. film ondertiteling)

Waalwijk, Nederland, 30 januari 2009

Verdere informatie: DOCDATA N.V., M.F.P.M. Alting von Geusau, CEO, Tel. 0416 631 100

Sound Performance, C. Marksberry, CEO, Tel. +44 20 8691 2121 (kantoor) of +44 7 966 447 092 (mobiele telefoon)