Nieuwe hbo-opleiding Vitaliteitsmanagement & Toerisme HZ op open dag

30/01/2009 19:07

Hogeschool Zeeland

In september 2009 start aan Hogeschool Zeeland de nieuwe hbo-opleiding Vitaliteitsmanagement

& Toerisme. Deze opleiding leidt studenten op tot managers voor de toeristisch-recreatieve sector en voor de zorgsector. Op de Open Dag van Hogeschool Zeeland a.s. zaterdag 31 januari zal de opleiding zich voor het eerst presenteren.

Binnen het toerisme ontwikkelt zich een nieuwe markt met veel kansen. Mensen hechten immers steeds meer waarde aan gezondheid, zinvolle vrijetijdsbeleving, kwaliteit van leven, optimale dienstverlening en duurzaamheid. Deze trends vragen een grote professionaliseringsslag van de sector. Met het hbo-diploma Vitaliteitsmanagement & Toerisme leveren afgestudeerden daar een belangrijke bijdrage aan. Belangrijke aspecten die verweven zijn in de management & toerisme-opleiding zijn vitaliteit, gezondheid, gastvrijheid en vrijetijdsbeleving.

Studenten moeten innovatief zijn, goed zijn in het ontwikkelen van nieuwe concepten en hun doelgroepen een beleving kunnen bezorgen.

Het curriculum van Vitaliteitsmanagement & Toerisme is in samenwerking met de NHTV in Breda ontwikkeld. Studenten kunnen tevens een minor volgen bij deze samenwerkingspartner, zoals de minors Imagineering, Kusttoerisme, Visitor Studies of Crosscultural Management.

De opleiding start in september 2009, onder voorbehoud van de macrodoelmatigheidstoets en accreditatie. Hogeschool Zeeland verwacht daarop een positieve beslissing.

Programma van de open dag, locatie Edisonweg 4, Vlissingen

De nieuwe opleiding heeft van 10.30-15.00 uur een informatiepunt in het Atrium.

Potentiële studenten en hun ouders/verzorgers kunnen in het Atrium kennismaken met één van de mogelijke branches waarin ze gaan werken: er worden de hele dag stoelmassages verzorgd.

Om 12.30 uur is er een tai-chi-demonstratie in het Atrium.

Om 11.30, 13.00 en 14.00 uur zijn er voorlichtingsrondes in lokaal A122.

Aansluitend op de voorlichtingsrondes kunnen bezoekers een Achmea Health Check laten doen.





http://www.hz.nl

http://www.hz.nl