Nederlandse Tafeltennisbond

Hageraats nog geen winst
Europese Jeugd Top-10 cadetten dag 1: Eerland vierde, Hageraats nog geen winst
Britt Eerland is de Europese Jeugd Top-10 in Rotterdam begonnen met twee winstpartijen en een nederlaag. De Nederlandse tafeltennisster wist vrijdag in het Topsportcentrum de Duitse Anna Krieghoff en de Tsjechische Karin Adamkova te verslaan. De Portugese Maria Xiao neemt na dag één de eerste positie in bij de meisjes cadetten, ze klopte Eerland met 4-1.

Koen Hageraats in actie bij de Europe Youth Top-10 in Rotterdam. (FOTO: © Henk Hommes / NTTB)

De 14-jarige Schiedamse versloeg in haar ouverture Adamkova met 4-2. Na een 2-1 achterstand kwam de Oranjespeelster goed op gang en haalde met 11-3, 11-8 en 11-3 overtuigend de wedstrijd binnen. In haar tweede duel was ze sterk voor de Duitse Anna Krieghoff (4-2), die 's ochtends nog voor een suprise had gezorgd door haar als eerste geplaatste landgenote Petrissa Solja te kloppen (4-1).

Krieghoff werd goed onder druk gezet en Eerland, aangemoedigd door het thuispubliek, maakte korte metten met de aspiraties van haar opponente na een 3-2 voorsprong door de zesde game met 13-11 te winnen.

De Nederlandse pakte in haar derde duel de eerste game tegen Maria Xiao (11-9). Daarna verloor Eerland echter de grip op de wedstrijd. Na een 2-1 achterstand (3-11 6-11) zat het de Nederlandse cadet niet mee in de vierde game die ongelukkig verloren ging (9-11). Ook de vijfde en daarmee de wedstrijd was voor Xiao: 11-5.

Drie spelers staan na drie ronden nog op honderd procent. Naast Xiao hebben ook Bernadette Szocs (Roe) en Yana Noskova (Rus) al hun wedstrijden gewonnen. Eerland staat op een gedeelde vierde plaats met Solja (Dui). Zaterdag speelt de Nederlandse tegen Noskova, Szocs en Solja.

Bij de jongens cadetten leverde de openingsdag drie nederlagen op. De Zweed Hampus Söderlund (4-0), de Fransman Dorian Nicolle (4-0) en de Tsjech Ondrej Bajger (4-1) waren te sterk voor het 13-jarige Nederlandse talent. ,,Ik kon in de eerste games steeds goed meekomen, daarna was het lastig om bij te blijven", aldus Hageraats die tijdens de eerste dag gevolgd werd door de camera van TV Rijnmond.

Söderlund en de Fransman Simon Gauzy gaan na de eerste dag ongeslagen aan de leiding. Drie deelnemers aan de Europese Top-12 hebben twee duels gewonnen en staan gedeeld derde: Luka Fucec (Kro), Emilien Vanrossomme (Bel) en Dorian Nicolle (Fra).

De Europese Jeugd Top-10 worden live door ETTU TV (www.ettutv.com) uitgezonden. Alle uitslagen en het nieuws zijn te vinden op www.europeyouthtop-10.nl.

Eerste na dag één jongens cadetten: Simon Gauzy (FRA). (FOTO: © Henk Hommes / NTTB)

NTTB/HH