Gemeente Zandvoort


Burgemeester Zandvoort opent fototentoonstelling

16-01-2009

Burgemeester N. Meijer opende op 15 januari jl. de fototentoonstelling van de foto's uit de fotowedstrijd 'Zo Zie Ik Zandvoort' die is georganiseerd door de Zandvoortse Courant. Foto rechts: de burgemeester bij de winnende foto.

Mobiel
Uit 25 genomineerde foto's is deze week de foto van Alex van der Poll -hier op de ezel geëtaleerd- gekozen als de winnaar. De 25 genomineerde foto's zullen nu op verschillende locaties te bewonderen zijn. Meijer sprak zijn waardering uit voor het initiatief. De winnaar prees hij, want deze had, op het juiste moment naar de camera gegrepen en afgedrukt. 'Hij was alert, zag de regenboog en pakte meteen het moment', aldus de burgervader. Het was trouwens een mobiele telefoon waarmee Alex de winnende plaat had 'geschoten'.

Zelfbeeld
Meijer vond de fotowedstrijd om nog een andere reden interessant. 'Al die foto's vertellen ons iets over hoe wij onszelf en onze mooie gemeente zien. Wat we er eigen aan vinden.' Na zijn korte speech, werd het zwarte doek verwijderd, daarachter pronkten de werken van al die andere deelnemers, die, gewapend met hun camera's, hebben laten zien hoe zij Zandvoort hebben gezien. Zie foto hieronder.