Winnaars bekend MillenniumBattle

30/01/2009 19:47

Young Works BV

Vanmiddag is bekend geworden dat team 'Atlas' de MillenniumBattle 2008 heeft gewonnen. De finale vond plaats in Pakhuis De Zwijger in Amsterdam. De jury, onder leiding van trendwatcher Adjiedj Bakas beoordeelde de inzendingen van de teams. De teams streden om de hoofdprijs: een studiereis naar Oeganda. De winnaars nemen bovendien zitting in de Derde Kamer.

In een veelzijdig en afwisselend programma kon de bomvolle zaal kennis nemen van de laatste stand van zaken rond ontwikkelingssamenwerking. Minister Koenders gaf via filmopnames commentaar, samen met andere prominenten.

Stand up comedian Menno Stam observeerde een en ander met een kritisch oog en een komische noot. De pret was er niet minder om, het winnende team was heel tevreden: "Ongelovelijk! "We hadden afgesproken mee te doen én te winnen. Dat het nu gelukt is, is niet te geloven! We zijn heel blij!" aldus het winnende team. Team Atlas had hun idee om zorgverzekeringen aan ontwikkelingshulp te koppelen op een haalbare, voor jongeren aantrekkelijke manier vertaald. De jury was zeer te spreken over de inhoud van het plan én de beeldende vertaling naar film.

Het NCDO organiseert de MillenniumBattle sinds een aantal jaren om studenten uit het hele land bij de millenniumdoelen te betrekken. De deelname was dit jaar groot, maar liefst 50 teams hadden de finale gehaald. De teams beten zich de afgelopen maanden vast in cases over de millenniumdoelen en bedachten creatieve en reële oplossingen.

De finalecase is beoordeeld door een veelzijdige jury, bestaande uit Mark van Assen (De Pers), Cas van Kleef (Cas redt de wereld), Andrew Makkinga (3FM), Mariette van Stalborch (NCDO) Jos de Voogd (Cordaid) en voorzitter Adjiedj Bakas.

Het winnende team kijkt uit naar de naderende reis naar Oeganda: " We zijn heel benieuwd. Klopt het beeld van Afrika dat we hebben? Of is het juist heel anders dan je denkt?" De verrichtingen van het team zijn te volgen via www.ncdo.nl.

Voor meer informatie over de cases en de teams kunt u kijken op www.millenniumbattle.nl.





http://www.milleniumbattle.nl