Win een gratis ontwerp


Academie van Bouwkunst Amsterdam speelt voor Sinterklaas

AMSTERDAM, 20081111 -- Ter gelegenheid van haar honderdjarig bestaan speelt de Academie van Bouwkunst Amsterdam voor Sinterklaas. Amsterdammers worden opgeroepen de Academie te laten weten wat zij missen in de buurt. Is het een nieuw kippenhok op de kinderboerderij, een nieuw speeltoestel voor de kinderen of een hangplek? Kortom, wat staat er op het verlanglijstje van de Amsterdammer? Buren, club- en stadgenoten kunnen hun voorstel inzenden tot 5 december 2008.

Een jury, bestaande uit Sandra Chedi (ondernemer en zwarte zakenvrouw 2008), Susanne Heering (presentator Aanbouw AT5) en Machiel Spaan (hoofd Architectuur Academie van Bouwkunst Amsterdam) kiezen in december een winnaar uit de inzendingen. Het idee moet realiseerbaar zijn en een publieke functie hebben; alleen inzendingen bedoeld voor lokaties in de Gemeente Amsterdam kunnen deelnemen. Bezoek www.academievanbouwkunst.nl voor de voorwaarden van deelname.
In januari geven studenten het idee vorm en de resultaten daarvan zijn van 30 januari t/m 7 februari in de etalages van de Bijenkorf te zien. Uit die resultaten kiest het publiek en wederom een jury een winnend voorstel. Uiteindelijk wordt er gestreefd naar realisatie van het voorstel in de zomer van 2009.





Ingezonden persbericht