Ingezonden persbericht

PERSBERICHT

De wereld van Mendelssohn

vrijddag 30 januari 2009, 20.15 uur
St. Lambertuskerk, Buren Gld

Buren, januari 2009

Op vrijdag 30 januari is de Van Swieten Society onder leiding van forte-pianist Bart van Oort te gast in Buren. De musici spelen muziek uit De Wereld van Mendelssohn. Het concert begint om 20.15 uur in de met kaarsen verlichte St Lambertuskerk in Buren.

De Van Swieten Society is één van Nederlands toonaangevende ensembles op het gebied van de oude muziek. Het is een flexibel ensemble gevormd door een vaste kern van musici onder leiding van fortepianist Bart van Oort. De kernbezetting van het ensemble bestaat uit Nederlandse topmusici die zich allen hebben bewezen als specialist op hun instrument. In dit programma bestaat het ensemble uit Frank van den Brink (klarinet), Igor Ruhadze (viool), Franc Polman (viool); Bernadette Verhagen, altviool, Job ter Haar (cello), en Bart van Oort, (fortepiano). (www.vanswietensociety.nl)

Een programma met werken uit de wereld van Mendelssohn laat zien dat deze componisten meer waren dan tijdgenoten: zij waren geestverwanten, de ultieme vertolkers van de romantische tijdgeest. Het niet vaak gespeelde klarinetkwintet van Weber is misschien wel het mooiste klankbeeld van die tijdgeest.
Voor het concert zijn kaarten a E 15,- te reserveren via info@muziekinburen.nl. Kaarten zijn ook te koop bij bij De Kaarsenmakerij, Achter Bonenburg 1 in Buren.
Voorafgaand aan het concert en in de pauze is er koffie en thee verkrijgbaar. De kerk is open vanaf 19.30 uur. Het concert wordt georganiseerd door Muziek in Buren. Nadere informatie over de concerten is te vinden op de website www.muziekinburen.nl.

---------