Gewapende overval op supermarkt

Enschede, 30-01-2009 * Op donderdagavond 29 januari 2009 omstreeks 19.44 uur heeft er een gewapende overval plaatsgevonden op een supermarkt aan de Toekomstraat in Enschede. De daders gingen er met een onbekend geldbedrag vandoor. De politie zoekt getuigen.

Een 19-jarige medewerker van de supermarkt liep, omstreeks 19.44 uur, van het magazijn naar de afvalcontainer naast de winkel, aan de J.W. Swierstraat. Daar werd hij plotseling bedreigd met een vuurwapen door twee onbekende mannen. De mannen hebben de supermarktmedewerker gedwongen om het geld uit de kluis te halen. Daarna zijn ze met de buit, een onbekende geldbedrag, weggelopen in de richting van de J.W. Swierstraat. De gealarmeerde politieagenten hebben na de overval meteen in de omgeving gezocht maar niets aangetroffen. De technische recherche stelde een onderzoek in en er heeft gisteravond een buurtonderzoek plaatsgevonden.

Signalementen van de daders:
Man 1:
- tussen 1.70m - 1.80m lang
- ongeveer 30 jaar oud
- normaal postuur
- blanke huidskleur
- zwart wollen muts
- zwarte sjaal
- driekwart zwarte stoffen jas
- zwarte trainingsbroek

Man 2:
- blanke huidskleur
- 1.80m -1.90m lang
- vol gezicht
- normaal postuur
- kort model zwarte jas
- zwarte trainingsbroek

De Politie Twente verzoekt getuigen zich te melden aan het politiebureau of te bellen 0900-8844. Getuigen kunnen ook anoniem informatie kwijt via Bel M. 0800-7000.