AutoRai

Nieuw Porsche Museum opent op 31 januari 2009

(12/1/2008)
In het nieuwe Porsche Museum in Stuttgart worden de laatste voorbereidingen getroffen voor de publieksopening op zaterdag 31 januari 2009. Nu het gebouw niet langer in de steigers staat, is de futuristische architectuur voor het eerst volledig te aanschouwen.

De expositieruimte met 5.600 vierkante meter aan vloeroppervlakte steunt op slechts drie pijlers van gewapend beton, waardoor het gebouw lijkt te zweven. Inmiddels is het merendeel van de ongeveer tachtig Porsches die er straks te bezichtigen zijn naar binnen gereden.

Op tal van plekken in het gebouw â zoals de museumwerkplaats, de museumwinkel, het Porsche-archief, het exclusieve restaurant, de koffiebar en de ruime evenementenhallen â zijn vakmensen en specialisten druk bezig de puntjes op de i te zetten. Drie dagen na de officiële openingsceremonie, die plaatsvindt op woensdag 29 januari 2009, opent het nieuwe Porsche Museum zijn deuren voor het publiek. De museumhal is, met uitzondering van de maandagen, dagelijks geopend. De toegang bedraagt 8 euro. Kinderen tot 14 jaar mogen onder begeleiding van een volwassene gratis naar binnen.

Het restaurant op de tweede verdieping â met uitzicht op zowel de Stuttgartse Porscheplatz als de museumexpositie â heeft een eigen ingang en andere openingstijden. Op termijn vormt het Porsche Museum met zijn uitstekende cateringfaciliteiten een unieke locatie voor conferenties en evenementen van bedrijven en particulieren. Geïnteresseerde partijen kunnen hierover gedetailleerde informatie vinden op www.porsche.com/museum.