Academisch ziekenhuis Maastricht

Werken en leren in het azM Publicatiedatum: 09-01-2009 Bron: Bericht Auteur: Stafdienst Communicatie Datum: 09-01-2009

Zaterdag 31 januari 2009 houdt het azM een open dag van 10.00 tot 16.00 uur in de serrehal azM en op niveau 4. Belangstellenden kunnen dan kennismaken met de uiteenlopende aspecten van werken in de gezondheidszorg, met name in een academisch ziekenhuis. Een wereld gaat voor je open.

"We merken dat het steeds lastiger wordt om voldoende gekwalificeerd personeel te werven", aldus Roel Olivers, stafadiviseur van Personeelszaken. "We hebben op dit moment behoefte aan laboranten, verpleegkundigen en OK- en anesthesiepersoneel, administratief personeel, technici, analisten, facilitaire mensen en ICT'ers. Met deze open dag willen we we laten zien dat de gezondheidszorg, behalve voor artsen en verpleegkundigen, een uiteenlopend scala van banen en carrièremogelijkheden biedt, van faciltiair bedrijf tot OK-personeel en van adminstratieve medewerkers tot techneuten."

De open dag wordt georganiseerd door het stafdirectoraat Personeelszaken in samenwerking met het stafdirectoraat Zorg & Leren, de stafdienst Communicatie en het Facilitair Bedrijf. Veel afdelingen van het azM doen enthousiast mee; van Spoedeisende hulp tot Intensive Care en Operatiekamers en Klinische Genetica tot Laboratoria. Ze organiseren rondleidingen, geven demonstraties en verstrekken informatie over wat ze doen. Tevens kan men terecht met vragen over welke interne of externe opleidingen in het azM of in de gezondheidszorg kunnen worden gevolgd. Externe organisaties zoals de Hogeschool Zuyd, het ROC Leeuwenborgh en de Belastingdienst werken ook mee aan deze banenmarkt.