Gemeente Enkhuizen

Stadvisiegesprek geloofsgemeenschappen Enkhuizen

Op zaterdag 31 januari wordt een stadsgesprek gehouden door gelovigen en niet-gelovigen
in de doopsgezinde Vermaning aan het Venedie 17 in Enkhuizen. In navolging van gesprekken van inwoners van Enkhuizen worden nu de leden van kerken en geloofsgemeenschappen in Enkhuizen in de gelegenheid gesteld om een visie te geven op de toekomst van hun stad.

Uit drie bestaande scenarios die de geschiedenis, het leven op en om het water en de economische bedrijvigheid centraal stellen, zullen diverse themas worden besproken. Iedereen kan zijn eigen voorkeur uitspreken. Het is ook mogelijk om nieuwe themas te benoemen die belangrijk zijn voor de stad, of zelfs om een heel nieuw scenario te schetsen, zoals eerder is gedaan door kinderen in Enkhuizen. Belangrijk is de vraag: Wat stellen de leden van kerken centraal in hun toekomstvisie op Enkhuizen 2030 ? en de vraag: Wat is in deze visie de plaats of de rol van kerken ?

Het stadsgesprek vindt plaats met hulp van de gemeente Enkhuizen en begint om 15.00 uur. De Vermaning is open vanaf 14.30 uur.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de voorzitter van de Raad van Kerken Enkhuizen, Pastoor H.A.Schoon, via telefoonnummer 0228-315763
Postbus 11
1600 AA Enkhuizen
T 0228 - 360 100
F 0228 - 313 312
stadhuis@enkhuizen.nl