Ingezonden persbericht


Aan de redactie Alkmaar, 21 jan. 2009

P E R S B E R I C H T

Vijftig kilometer kampioenschap van Nederland in Sportpaleis-Alkmaar. Op Zaterdag 31 Januari vanaf 18.00 uur

Een kampioenschap met een rijke historie in het baanwielrennen. Ooit een Olympisch onderdeel met een Nederlandse winnaar in de persoon van de Amsterdammer Ko Willems in 1924 te Parijs.

Voorts zette de wielerlegende Gerrit Schulte in de jaren '40 ­'50 deze titel maar liefst 3x op zijn naam en de zesdaagse keizer Peter Post won op de Alkmaarse betonnen baan in 1971 deze prestigieuze titel op indrukwekkende wijze voor 3000 man publiek.

De organisatie van Sportpaleis Alkmaar hoopt ook dit jaar op veel publiek wanneer op Zaterdagavond 31 januari het startschot zal klinken voor het 50 km kampioenschap van Nederland. Er zullen veel nationale regionale toppers aan de start verschijnen met o.a. de uittredend kampioen Geert Jan Jonkman uit Andijk. Tot op heden hebben zich 48 renners ingeschreven voor dit kampioenschap er zullen dan ook eerst twee kwalificatie wedstrijden met 24 renners worden verreden. De wedstrijden beginnen om 18.00 uur. Rond dit kampioenschap wordt er voor vrouwen een koppelomnium verreden.

Na de pauze om 20.15 uur zullen de vrouwen een koppelkoers rijden over 80 ronden daarna zal om 21.00 uur de finale 50 km worden verreden. Na afloop van dit kampioenschap zullen de eerste drie aankomenden op gepaste wijze worden gehuldigd en zal de driekleur worden gehesen en het Wilhelmus zal klinken voor de nieuwe kampioen.

De entree voor volwassenen is ¤ 7,50. Kinderen t/m 14 jaar ¤ 2,50 Einde programma om 22.15 uur.

Volg onze website www.sportpaleis-alkmaar.nl voor meer informatie over het programma en deelnemers. Informatie onder voorbehoud.

Bijlage: foto

---