VerkeersInformatieDienst

Nieuwe wegaanduiding op Randweg Eindhoven

22 januari 2009, 15:38

Vanaf zaterdag 31 januari geldt langs de Randweg Eindhoven een nieuwe wegaanduiding. De meest zichtbare verandering voor de weggebruiker is het âverdwijnenâ van de A67 aan de zuidkant van Eindhoven. Het deel tussen knooppunt De Hogt en knooppunt Leenderheide (nu A2/A67) zal vanaf 31 januari A2 of N2 heten. De naam A2 zal gebruikt worden voor de hoofdrijbaan en de N2 voor de parallalrijbaan. Het verkeer rijdt nu nog op vrijwel de gehele randweg over de parallelrijbaan, dus over de N2.

Rijkswaterstaat past hierbij ook de groene bordjes met de hectometeraanduiding aan. De aanduiding A2 of N2 zullen op de bordjes worden weergegeven.

Na alla aanpassingen heet de gehele Randweg Eindhoven tussen knooppunt Ekkersweijer en knooppunt Leenderheide A2 (hoofdrijbaan) en N2 (parallelrijbaan). Het stuk tussen knooppunt Ekkersrijt en knooppunt Ekkersweijer krijgt na de gereedkoming van de nieuwe aansluiting bij Ekkersrijt de naam A50 (nu: A58).

Dat de hoofdrijbaan een A-weg is en de parallelrijbaan een N-weg, is een landelijke afspraak die straks ook geldt bij bijvoorbeeld de A2 Rondweg Den Bosch.