Stadsdeel De Baarsjes Amsterdam


Mirjam Smeels opent nieuw atelier Witte de Withstraat

22 januari 2009
Zaterdag 31 januari om 15 uur opent Mirjam Smeels, portefeuillehouder kunst en cultuur, `Chezatelier' in de Witte de Withstraat 144. Beeldend kunstenaar Bert Wouters heeft de ruimte, die naast atelier ook dienst gaat doen als art- en kookstudio, eigenhandig opgeknapt.

Mirjam Smeels zal met de `eerste streken in blauw, geel en rood' `Chezatelier' officieel openen. Hiermee geeft zij de aanzet voor een nieuw schilderij van Wouters.

Subsidie

Dankzij een subsidieregeling voor creatieve en ambachtelijke ondernemers in de Chassébuurt heeft Wouters sinds april 2008 de ruimte aan de Witte de Withstraat 144 kunnen verbouwen. Hoewel het in een slechte staat was zag hij de mogelijkheden van de ruimte met begane grond, souterrain en de mooie grote binnentuin. "Zonder de subsidieregeling was het voor mij onmogelijk geweest om op deze plaats een bedrijf te starten", aldus Bert Wouters. Creatieve ondernemers kunnen nog tot eind 2009 gebruik maken van de subsidieregeling van stadsdeel De Baarsjes.

In `Chezatelier' is meer te zien dan alleen Wouters' schilderijen. Zo is de keuken een eigen ontwerp en door de kunstenaar zelf gebouwd. `Chezatelier' zal ook gebruikt worden om art- kook- en kruidenworkshops te geven in samenwerking met fytotherapeut en natuurgeneeskundige Josephine Veldhuijzen.

Afbeelding uitnodiging Chezatelier