Protestantse Kerk in Nederland


Landelijke bijeenkomst Luisterend Dienen

za 31 januari 2009
De jaarlijkse landelijke dag van Luisterend Dienen heeft als thema Diaconaat is een tweede mijl gaan. Diaconaat is in de gemeente de dienende beweging naar de ander. Dat betekent niet alleen zorgen, maar ook opkomen voor het recht van de ander en ontdekken dat een dienst aan de ander jezelf ook raakt en verandert.

Het thema laat zien dat diaconaat een paar stappen verder gaat dan in eerste instantie gedacht kan worden. Christenen worden opgeroepen in navolging van Jezus betekenisvol te leven. Dat is niet alleen merkbaar in barmhartigheid. De ontmoeting met anderen die in nood verkeren kan leiden tot een oproep om gerechtigheid.

Vanuit de Bijbel zal diaconaat in dit brede perspectief geplaatst worden. Burgemeester W. Nuis uit Tholen en ds. M. C. van Pelt uit Rotterdam belichten een praktijkverhaal vanuit de overheid en vanuit de kerk in de samenleving.
s Middags zijn er workshops over onder andere de Michacursus, de stichting Hulp in Praktijk, diaconaat interactief en diaconaat door gemeenteleden. Met de informatie uit de workshops kunnen diakenen gemeenteleden toerusten tot diaconaat.

Luisterend Dienen is het diaconale programma van Kerk in Actie, dat zich richt op gemeenten die zich rekenen tot de Gereformeerde Bond.

De dag wordt gehouden op 31 januari 2009 in kerkelijk centrum De Ark in Ede. Aanmelden: info@luisterenddienen.nl. Meer informatie: www.luisterenddienen.nl.