Gemeente Zaltbommel


Plannen voor de Zandkampen

De gemeente Zaltbommel overweegt om de omgeving van Brede school Zandkampen meer samenhangend en sociaal veiliger te maken. Tijdens de inloopbijeenkomst op zaterdag 31 januari 2009 presenteert de gemeente aan omwonenden en andere geïnteresseerden de plannen.

Het ontwerp voor de omgeving van de nieuwbouw van de Brede school Zandkampen voorziet in een kleinere maar veel opener groenstructuur, met waar mogelijk behoud van bestaande bomen en verwijdering van een groot deel van de bossages. Wel is het de bedoeling om er voor de jeugd een ravotplek in een groene setting te behouden.

Nieuwbouw Brede school
Er is inmiddels een concreet bouwplan voor de nieuwbouw van de Brede school. Het nieuwe gebouw bestaat uit tien leslokalen, een gymzaal, twee peuterspeelzalen en ruimten voor buitenschoolse opvang. Deze nieuwbouw komt fysiek los te staan van het bestaande schoolgebouw. De bouw start medio 2009.

Noodbouw
De nieuwbouw voor de school komt ter plaatse van de bestaande noodlokalen en peuterspeelzaal. Daarom worden de al aanwezige noodlokalen tijdelijk vervangen door een nieuw groter noodgebouw. Dit noodgebouw biedt tijdelijk ruimte voor zeven lokalen en de peuterspeelzaal.

Verkeersdoorstroming
Al langere tijd vormt de doorstroming op De Zandkampen bij het schoolgebouw een groot knelpunt. De gemeente heeft een plan uitgewerkt voor aanpassing van deze weg en vergroting van het aantal parkeerplaatsen. In overleg met verkeersouders en politie is daarbij met name gekeken naar oplossingen die de veiligheid voor de verkeersdeelnemers vergroten.

Nieuwe woningen
Om het gebied stedenbouwkundig af te ronden heeft Woonlinie plannen om twaalf woningen aan de Huibersakker en vijf woningen aan de zijde van de Buitentuin te bouwen. De woningen worden daarbij zó gesitueerd dat zij bijdragen aan versterking van de sociale veiligheid in het gebied.

Inloopbijeenkomst
Omwonenden en andere geïnteresseerden zijn op zaterdag 31 januari 2009 tussen 11.00 en 14.00 uur van harte welkom in het schoolgebouw aan De Zandkampen 48 in Zaltbommel. Daar kan men alle informatie krijgen over de plannen in de omgeving van de Brede school Zandkampen, inclusief de plannen voor het tweede gebouw van de Brede school Zandkampen. De gemeente is benieuwd naar uw mening over al deze plannen. Geplaatst op: 20 januari 2009
Uitreiking gemeentepenning

Op woensdag 7 januari 2009 reikt burgemeester Van den Bosch tijdens de nieuwjaarsreceptie in Theater De Poorterij, een Gemeentelijke Onderscheiding uit aan de heer Arend Fernhout. De heer Fernhout ontvangt de gemeentepenning als blijk van waardering voor zijn betrokkenheid bij onze samenleving.

De heer Fernhout is geboren in 1943 en woont in Zaltbommel. Zijn grote maatschappelijke betrokkenheid en inspanningen als bestuurder van diverse instanties de afgelopen 30 jaar maakt de heer Fernhout een buitengewoon verdienstelijk inwoner van Zaltbommel. De heer Fernhout was en is actief in diverse besturen, zoals de Industriekring Bommelerwaard, Heerensociëteit, Groot Bommelsch Gasthuis, de van Voorden Stichting en de Molenstichting. Donderdag 8 januari komt er een nieuwe activiteit bij. De heer Fernhout wordt dan benoemd als dagelijks bestuurslid van het Waterschap Rivierenland.

De gemeentepenning is een eerbetoon voor een buitengewoon verdienstelijk en maatschappelijk betrokken burger. Sinds de herindeling van de gemeente Zaltbommel zijn er zes gemeentepenningen uitgereikt.
Geplaatst op: 7 januari 2009