Gemeente Breda

Informatiemarkt Via Breda in podium Bloos

Klik hier voor vergroting.

Op zaterdag 31 januari van 10.00 tot 14.00 uur organiseren AM, de gemeente Breda, NS Poort, ProRail en Singelveste AlleeWonen een informatiemarkt over Via Breda in podium Bloos aan de Speelhuislaan 151.

Wethouder E. Aarts (Economie, Erfgoed en Regionale Samenwerking) is tijdens deze dag ook aanwezig.

Tijdens deze informatiemarkt zijn vertegenwoordigers aanwezig van de verschillende partijen die bij Via Breda betrokken zijn: Singelveste AlleeWonen, ProRail, NS Poort, de gemeente Breda en AM. Belangstellenden kunnen bij hen terecht met al hun vragen en opmerkingen over de verschillende projecten binnen Via Breda.

Informatiestands

Bezoekers aan de informatiemarkt kunnen in de verschillende stands kennis nemen van het project. In de stand van AM wordt de actuele stand van zaken van het project Drie Hoefijzers getoond. Tevens informeert AM belangstellenden over de innovatieve en klimaatvriendelijke Warmte-/Koude Opslag die zij toepast voor de woningen in Drie Hoefijzers.

Singelveste AlleeWonen geeft informatie over de woningen die zij samen met AM op het voormalig Brouwerijterrein Drie Hoefijzers realiseren en over de woningen die zij samen met NS Poort in de nieuwe OV terminal van Breda ontwikkelen. Daarnaast laat Singelveste AlleeWonen zien waar in het Via Breda-gebied zij vanaf eind 2009 haar nieuwe werkplek heeft.

ProRail en NS Poort geven hun gezamenlijke visie op het station van de toekomst, wat ook de leidraad is voor het nieuwe station in Breda. Ook informeert NS Poort de bezoekers over de toekomstplannen voor de rest van het Stationskwartier, De Hoven en Belcrum.

In de stand van de gemeente Breda is alle algemene informatie over Via Breda te vinden. Alle gemeentelijke projectleiders die bij Via Breda zijn betrokken zijn uiteraard op deze dag aanwezig.

Lezing

Om 12.00 uur geeft hoogleraar Ruimtelijke Mobiliteit aan de universiteit van Utrecht prof.dr.ir. Luuk Boelens een presentatie waarin hij zijn visie geeft op mobiliteit, reizen per (HSL) trein en wat die ontwikkelingen kunnen betekenen voor een stad als Breda.

Na de lezing van Luuk Boelens spreekt wethouder E. Aarts namens de gemeente Breda.

Bezoek aan spoortunnel

Tijdens de informatiemarkt kunnen belangstellenden zelf een bezoek brengen aan de nieuwe spoortunnel die ProRail onder het huidige station bouwt. Vanuit Bloos gaat men per bus naar de bouwplaats. Daar krijgen de mensen onder deskundige begeleiding van de aannemer een rondleiding door de 36 meter brede en 70 meter lange tunnel. Het eerste deel van het nieuwe Bredase station. Na de rondleiding brengt de bus de deelnemers weer terug naar podium Bloos. Belangstellenden kunnen zich op 31 januari in de stand van ProRail opgeven voor deze rondleiding. Het aantal plaatsen is in verband met de veiligheid beperkt!

Breda, 28 januari 2009