Ingezonden persbericht


Persbericht

Zaterdag 31 januari 2009

'Een vitale parochie heeft een jongerenkoor'
Landelijk symposium over de toekomst jeugd- en jongerenkoren en kerkmuziek

De bijdrage van jeugd- en jongerenkoor aan de liturgie en de opbouw van parochiegemeenschappen staan steeds meer onder druk. Hebben jongerenkoren nog toekomst en kansen in de rooms-katholieke kerk? Wat biedt de kerk hen, en wat bieden zij de kerk?

Code-X Music, de organisatie waarbij veel jeugd-, jongeren- en middenkoren zijn aangesloten, neemt stelling in deze discussie door een symposium te organiseren en een manifest uit te brengen. De stelling luidt dat een vitale parochie niet kan bestaan zonder een jongerenkoor. Deze wordt gepresenteerd en toegelicht op zaterdag 31 januari 2009. Voorafgaand aan het symposium wordt landelijk onderzoek verricht naar de vitaliteit en functie van jongerenkoren. Het doel van de dag is om te komen tot concreet beleid voor de toekomst.

Sprekers zijn onder meer prof.dr. Martin Hoondert (hoogleraar en Fontys-lector Muziek en Christendom), mgr.dr. E. de Jong (referent jongeren) en mgr. drs. A. Hurkmans (referent liturgie). Gedurende de dag worden diverse 'best practices' gepresenteerd.

Locatie: Petrus & Pauluskerk, Vierwindenlaan 11, Tilburg Doelgroep: pastores, parochiebesturen, dirigenten en leden van jeugd- en jongerenkoren. Organisatie: Code-X Music, in samenwerking met prof.dr. Martin Hoondert (hoogleraar en Fontys-lector Muziek en Christendom). Dagvoorzitter: mw. drs. M. Ruigrok-Van der Valk

Opgave: info@code-music.nl
Deelnamekosten: E 15,- inclusief lunch en onderzoeksresultaten. Te voldoen op: Code-X, Postbank 4553912, Culemborg ovv 'Symposium'

Zie voor het volledige programma: www.code-music.nl