Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

COWBOYS, INDIANEN, RIDDERS EN JONKVROUWEN IN BRABANTHALLEN 'S-HERTOGENBOSCH

Western Experience en Fantasy History Experience op 31 januari en 1 februari

's-Hertogenbosch, vrijdag 23 januari 2009 - Op 31 januari en 1 februari verandert Brabanthallen 's-Hertogenbosch voor een deel in het wilde westen, terwijl in een ander deel de Middeleeuwen herleven. Tijdens de Western Experience, het grootste westernevenement van Europa, zorgen onder meer een linedance-vloer en optredens van de Black Hills Country Band en de Dixie Aces voor een uniek dagje vermaak voor de hele familie. Aan de andere kant van het evenementencomplex vindt de Fantasy History Experience plaats. Hier voeren elfen, heksen en jonkheren de boventoon. Bezoekers kunnen met één gecombineerd ticket beide evenementen bezoeken.

Cowboyhoeden, harnassen en indianentooien lijken volgende week de 'dresscode' te zijn in Brabanthallen 's-Hertogenbosch. Op zaterdag 31 januari en zondag 1 februari vindt hier de Western Experience plaats, evenals de Fantasy History Experience. Op het eerstgenoemde evenement verzorgen diverse countrybands optredens en maken de Thunderguys hun opwachting in een grote paardrijbak om daar te paard stunts uit te voeren. Vanaf de grote tribunes hebben de liefhebbers van het 'westernlife' perfect zicht op het stuntteam. Daarna is het tijd om de voetjes (en cowboylaarzen) van de vloer te gooien op één van de dansvloeren waar country-dj's als Alex en Fer de juiste platen draaien. Op de Fantasy History Experience, die dit jaar voor het eerst wordt georganiseerd, kunnen bezoekers onder meer op de foto met ridders en leren boogschieten van Robin Hood. De jongste bezoekers kunnen luisteren naar een verhalenverteller.

Twee evenementen combineren

Rob van de Wiel, directeur van Brabanthallen 's-Hertogenbosch: "De Western Experience lijkt elk jaar te groeien. De gezellige sfeer en het vele entertainment, hebben niet alleen aantrekkingskracht op de kenners, maar zorgen er ook voor dat hele families die nog niet zo bekend zijn met de westernsfeer een leuke dag uit beleven. Bezoekers die daarna ook nog terug willen naar de Middeleeuwen kunnen terecht op de Fantasy History Experience". Op zaterdag 31 januari is de Western Experience geopend van 10.00 tot 22.00 uur en op zondag 1 februari van 10.00 tot 19.00 uur. Bezoekers kunnen het bezoek aan de Western Experience combineren in één entreeticket met de Fantasy History Experience.


---



Ingezonden persbericht