Ingezonden persbericht


--- PERSBERICHT ---

Rotterdam, 5 januari 2009

Nieuwe West-Afrikaanse serie van start in het WMDC

Op zaterdag 31 januari start in het World Music & Dance Centre de nieuwe serie Rotterdam-Dakar. In deze serie staat muziek uit het westen van Afrika centraal. Het internationale gezelschap A Fula's Call bijt het spits af deze maand; later in het seizoen volgen er nog drie bijzondere concerten binnen deze serie .

A Fula's Call is een creatief platform van gerenommeerde muzikanten met verschillende culturele achtergronden, die echte 'world fusion' spelen. Hun muziek vertelt de verhalen uit het leven van de Fulani nomaden en vermengt de traditionele liederen met jazz en elektronische effecten en ritmes uit de hele wereld. De basis van de groep is griot Omar Ka uit Senegal, die behoort tot de nomadenstam Fula. Zijn teksten gaan dan ook over het leven en de cultuur van de Fulani. Dit alles geeft A Fula's Call een spannende sound. Bezetting: Omar Ka - zang, gitaar / Afra Mussawisade - percussie / Mark Alban Lotz - fluituit / Raphael Vanoli - elektrische gitaar.

Aanvang: 20.30 uur | Entree: ¤16/ ¤12 (me(met Rotterdampas of CJP)

Andere concerten in deze Rotterdam-Dakar serie:
Zaterdag 28 februari 20.30: West-Afrikaanse ritmes en melodieën van Thiossane Afrique Zaterdag 7 maart 20.30: Poëzie uit Senegal met Xam Xam Zaterdag 2 mei 20.30: Afrobeat van Kara Dara

De podiumprogrammering van het WMDC wordt mede mogelijk gemaakt door het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO) van de Europese Commissie. Met dank aan EU, dienst Kunst en Cultuur en Deelgemeente Delfshaven.

Kim van Hardeveld
Publiciteit (ma t/m do)
World Music and Dance Centre
Pieter de Hoochweg 125
3024 BG Rotterdam
010 - 2444516
kim@wmdc.nl / www.wmdc.nl