Ingezonden persbericht


Persbericht
Datum: 26 januari 2009

Feestelijke opening Zaterdagschool
SCHILDERSWIJK STRIJDT TEGEN ONDERWIJSACHTERSTANDEN

Met de nieuwe Zaterdagschool bindt de Haagse Schilderswijk de strijd aan met onderwijsachterstanden. In de wijk lopen veel kinderen op jonge leeftijd die achterstand al op door het lage opleidingsniveau en de anderstaligheid van ouders. De Zaterdagschool biedt daarom jong én oud een beter toekomstperspectief. De feestelijke opening vindt plaats op zaterdag 31 januari om 11.00 uur in het Nova College, Hooftskade 75-77, Den Haag. De opening wordt verricht door staatssecretaris Marja van Bijsterveldt (ministerie van OCW) en de Haagse wethouders Sander Dekker (Onderwijs, Jeugd en Sport) en Bert van Alphen (Welzijn, Volksgezondheid en Emancipatie)

De Zaterdagschool is er voor iedereen die ambitieus is en zijn/haar vrije tijd wil gebruiken voor educatieve, sportieve en/of culturele activiteiten. Denk hierbij aan huiswerkbegeleiding en bijspijkercursussen. Maar ook aan workshops dansen en muziek en sportactiviteiten. Naast het uitgebreide aanbod kunnen wijkbewoners er ook terecht met al hun vragen. Tijdens de opening ontdekken de wijkbewoners wat de Zaterdagschool te bieden heeft. Ook wordt er een multiculturele manifestatie gehouden.

Onderwijs, arbeidsmarkt en participatie
De Zaterdagschool is een initiatief van het Nova College, Zebra Welzijn en het krachtwijkteam Schilderswijk. De school is onderdeel van de Campus Teniersplantsoen, een van de businesscases in de Haage krachtwijkenaanpak. In de campus werken elf partijen nauw samen aan een breed en eigentijds programma, waar jong en oud `24/7' welkom zijn. Een betere toeleiding naar onderwijs en arbeidsmarkt en een verhoging van de participatie in de maatschappij zijn de belangrijkste doelstellingen. Staatssecretaris Van Bijsterveldt heeft de campus geadopteerd.

Noot voor de redactie,

Ingezonden persbericht