TROS

Hilversum, 28-01-2009
Afdeling Marketing & Communicatie

Radio
TROS MUZIEKCAFÉ
Uitzending zaterdag 31 januari
Radio 2 - 16.00 uur

GASTEN TROS MUZIEKCAFÉ ZATERDAG 31 JANUARI

Op zaterdag 31 januari ontvangt Daniël Dekker de volgende gasten in TROS MUZIEKCAFÉ:

Wouter Hamel, de Nederlandse jazz-zanger wiens stijl wordt vergeleken met die van Jamie Cullum en Harry Connick jr. Hij is razend populair in Japan en toert daar dit jaar voor de tweede keer. In februari komt zijn nieuwe album 'Nobody's Tune' uit en dit viert hij met een theatertour langs 40 steden, te beginnen in Paradiso.

De band Mings Pretty Heroes won onlangs de Zilveren Juryprijs en de Publieksprijs voor singer/songwriters tijdens de Grote Prijs van Zuid-Holland. Zangeres Ai Ming doet denken aan Tori Amos, Kate Bush en Joni Mitchel. Hun debuutalbum 'OK Mr. Mix' werd opgenomen in Antwerpen.

Zanger/gitarist Jan Buis werd geboren in de Verenigde Staten, maar groeide op in Den Haag waar hij in diverse bandjes speelde. Met zijn band Hollywood Boulevard begeleidt hij onder anderen Gerard Joling, Marco Borsato, Anita Meijer, Lee Towers, The Trammps en John Miles. Daarnaast was hij jarenlang bandleider tijdens de optredens van André Hazes. Vorig jaar augustus kwam zijn eigen album 'Altijd in beweging' uit.

De 21-jarige zanger Gio (Giovanni Jap-Ngie) was al een entertainer toen hij nog maar net kon lopen. In 2007 kwam hij met zijn eerste eigen Nederlandstalige productie 'Zonder Jou'. Hij werkte samen met grote artiesten als Darryl, Yes-R, Partysquad en Ali B. Zijn laatste single 'Je hebt me' stond in de Single Top 100 op nummer 25.

TROS MUZIEKCAFÉ komt iedere zaterdag live vanuit Studiocafé De Plantage. U kunt de uitzending gratis bijwonen. De uitzending is van 16.00 tot 18.00 uur op Radio 2. Het adres is Plantage Kerklaan 36 in Amsterdam.

Voor meer informatie: www.muziekcafe.nl