Evangelische Omroep

Nr. 027

Hilversum, 28 januari 2009

ZATERDAG IN BLAUW BLOED: KONINGIN BEATRIX 71 JAAR
Blauw Bloed, zaterdag 31 januari 2009 om 19.35 uur op Nederland 2

Aanstaande zaterdag besteedt het EO-royaltyprogramma Blauw Bloed uitgebreid aandacht aan de 71ste verjaardag van Hare Majesteit Koningin Beatrix. Blauw Bloed doet ondermeer verslag van de traditionele heildronk in Amsterdam. Diverse prominenten brengen een toost uit op de verjaardag van de koningin en er wordt een gelukstelegram voorgelezen. Daarnaast in Blauw Bloed een uitgebreid portret van de Britse vorstin Elizabeth.

Op 6 februari is het precies 57 jaar geleden dat de Britse vorstin Elizabeth door de onverwachte dood van haar vader, George VI, niet alleen koningin van Groot-Brittannië, maar van de gehele Commonwealth werd. Blauw Bloed toont een bijzonder portret met beelden door de jaren heen.

Outfits prinses Máxima
Vorige week bezochten prins Willem-Alexander en prinses Máxima Oman en de Verenigde Arabische Emiraten. Tijdens dit bezoek liet Máxima weer duidelijk zien over een uitstekende smaak op kledinggebied te beschikken. Ook wist zij zich op een goede manier aan te passen aan de kledingvoorschriften die in de Golfregio gelden. Onze modedeskundigen nemen in deze aflevering van Blauw Bloed haar outfits nader onder de loep.

Sjoukje Dijkstra
Blauw Bloed heeft een bijzonder gesprek met schaatsvedette Sjoukje Dijkstra. Op 2 februari 1964 won zij op de Olympische Winterspelen van Innsbruck een gouden medaille, onder toeziend oog van Koningin Juliana, Prins Bernhard en Prinses Beatrix. Sjoukje heeft sindsdien een speciale band met ons koningshuis. Een uniek Oranjemoment.

Expositie Paleis Het Loo
Tenslotte in Blauw Bloed een verslag van het tiende deel van de prachtige expositie 'Een Koninklijk Fotoalbum'; een fotoreportage over het koningshuis in de Nederlandse samenleving in de twintigste eeuw. In 2009 staan de zogenaamde '9-jaren' centraal, waarmee dit grote tienjarige project (dat in 2000 van start ging) wordt afgerond. Hiermee zijn alle jaren uit de twintigste eeuw getoond.

LET OP: de website van Blauw Bloed is vernieuwd. Voor het laatste nieuws, foto's en achtergronden over koningshuizen in binnen- en buitenland, kijk op: www.blauwbloed.tv.


---
Noot voor redactie,