Ackermans & van Haaren


Brussel, 30 januari 2009

Sofinim en Immobel verkopen hun participatie in
I.D.I.M.

Ackermans & van Haaren (via haar dochter Sofinim) en Immobel staan hun respectievelijke participaties van 37,5% in I.D.I.M. n.v., waarin de Gewestelijke Ontwikkelingsmaatschappij van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest (G.O.M.B.) en Gewestelijke Investeringsmaatschappij voor Brussel (G.I.M.B.) al vennoten waren, voor een totaal van 10,6 miljoen euros af aan de G.O.M.B. I.D.I.M. n.v. is eigenaar van een perceel van 4,7 ha in Neder-over-Heembeek (Brussel Stad), ideaal gelegen tussen de Noordring en de sites ontwikkeld door de G.O.M.B. (Galilei en Mercator), alsook van een eigendom gelegen op het Da Vinci Park op de kruising van Haren (Brussel-Stad) en Evere. De site in Neder-over-Heembeek zal uitgerust worden om er bedrijven op zoek naar vestigingsruimte te onthalen. In het kader van haar opdrachten, heeft de G.O.M.B. in 2007 en 2008 positief de opzoekingen van 96 bedrijven kunnen beantwoorden. Dit heeft een Brusselse verankering voor 3.800 banen kunnen voortbrengen.
De G.O.M.B., de G.I.M.B., Sofinim en Immobel, die samen voor lange jaren vennoten waren in I.D.I.M. n.v., verheugen zich over deze overeenkomst die zal toelaten aan de private partners zich te concentreren op de ontwikkeling van hun talrijke projecten in portefeuille, en aan de twee belangrijke publieke actoren van de Brusselse economie, zijnde de G.O.M.B. en de G.I.M.B. over de nodige terreinen te beschikken om bij te dragen tot de economische uitbreiding van het Gewest. Het bedrijf heet voortaan de Brusselse Maatschappij voor Vastgoedontwikkeling (B.M.V.O.). Voor bijkomende informatie kunt u telefonisch terecht bij: Philippe Antoine
Gedelegeerd Bestuurder B.M.V.O.
Tel : 32 (0)2-422 52 25
p.antoine@sdrb.be
Marc De Pauw
Sofinim NV
Tel : 32 (0)2- 237 07 01
m.depauw@avhcc.be
Ackermans & van Haaren is een gediversifieerde groep actief in 4 kernsectoren : bouw,bagger en concessies (DEME, één van de grootste baggerbedrijven ter wereld - Algemene Aannemingen Van Laere, een toonaangevende aannemer in België), vastgoed en aanverwante diensten (Leasinvest Real Estate, een genoteerde vastgoedbevak met ongeveer 480 miljoen euro vastgoedactiva in portefeuille - Extensa, een belangrijke gronden- en vastgoedontwikkelaar met zwaartepunt in België, Luxemburg en Centraal-Europa), private banking (Bank Delen, één van de grootste onafhankelijke privé-vermogensbeheerders in België - Bank J.Van Breda & C°, niche-bank voor de ondernemer en de vrije beroepen in België), en private equity (Sofinim, één van de grootste risicokapitaalverschaffers in België, en GIB). De groep concentreert zich op een beperkt aantal strategische participaties met een belangrijk groeipotentieel. AvH is opgenomen in de BEL20-index, de Private Equity NXT index van Euronext Brussel en in de Europese DJ Stoxx 600.

Website
Alle persberichten van AvH en haar belangrijkste groepsvennootschappen evenals de 'Investor Presentation' kunnen ook geraadpleegd worden op de AvH website : www.avh.be. Geïnteresseerden die de persberichten via e-mail wensen te ontvangen moeten zich inschrijven via deze website, rubriek 'Nieuws'.