KNWV

Nieuwsbericht Topzeilen

31-1-2009

Postma en Rijsselberge beide in medal race in Miami

De twee Nederlandse zeilers uit de Delta Lloyd Kernploeg komen later vandaag 31 januari 2009 beide uit in de allesbeslissende medal race. In deze ultieme races zeilen de Nederlanders topzeilers voor dubbele punten tegen de beste tien in het klassement. Windsurfer Rijsselberge gaat de medal race in als leider van 34 deelnemers. Finn zeiler Postma begon de zeilweek sterk maar zakte terug in het klassement van en start de medal race in zesde positie van de 30 deelnemers.

De medal races in staan gepland tussen 10.00 en 16.00 uur lokale Amerikaanse tijd (16.00 en 22.00 uur Nederlandse tijd). Rijsselberge (15de wereldranglijst) is in goed gezelschap en moet zijn leidende positie verdedigen in de medal race tegen onder andere ervaren rotten zoals Julien Bontemps uit Frankrijk (1e wereldranglijst), Ivan Pastor (ESP, 4de wereldranglijst), Joao Rodrigues (POR, 3de Wereldranglijst). Ook voor Postma is een podiumplaats theoretisch nog steeds mogelijk, maar verre van eenvoudig.

Rijsselberge en Postma zijn de eerste twee leden uit de Delta Lloyd Kernploeg die de draad weer oppakken richting de Olympische Spelen van Londen in 2012. Rijsselberge zijn trainingspartner in de RSX klasse Casper Bouman voegt zich in februari van dit jaar weer bij de Delta Lloyd kernploeg.

Internetadres: zie: www.rolexmiamiocr.org