Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district

Tilburg, 30-01-2009

Politie houdt opnieuw extra verkeerscontroles in haar strijd tegen overvallen

TILBURG - De politie heeft gisteren opnieuw op diverse locatie extra verkeerscontroles ingesteld. De politie zet deze controles mede in het kader van een 'tegenhouden strategie' in en hoopt daarmee overvallen te voorkomen door potentiële daders te ontmoedigen en informatie te vergaren over mogelijke overvallers. De wegversperringen worden op diverse locaties op onregelmatige tijden ingericht. Agenten
controleerden gistermiddag het verkeer op de Korvelseweg en
gisteravond op de Noordhoekring en de Oude Lind. In totaal werden er 260 voertuigen aan de kant gezet. In 12 gevallen werd er een bekeuring uitgeschreven op grond van de Wegenverkeerswetgeving.

De sfeer is rustig in het uitgaansgebied van Tilburg

TILBURG - Agenten die gisteravond en vannacht belast waren met het houden van toezicht in het centrumgebied van Tilburg spreken van een rustige sfeer. De politie verrichte in totaal drie aanhoudingen. Op de Spoorlaan grepen agenten twee jongens van 20 en 16 jaar uit Udenhout in de kraag die eerder op de Heuvelring een 20-jarige man uit
Oisterwijk hadden mishandeld. De politie is nog op zoek naar een derde verdachte. Ook een 21-jarige man uit Kruisland mocht met de politie naar het bureau nadat hij een 20-jarige man uit Beegden een klap in het gezicht had gegeven. Eén centrumbezoeker werd bekeurd voor wildplassen.

Bevroren autoruiten verraadt onder invloed verkerende automobilist

GOIRLE - De politie heeft vanmorgen rond 01.30 uur op de
Nieuwkerksedijk een 39-jarige automobilist uit Goirle aangehouden voor het rijden onder invloed. Surveillerende agenten zagen de man als bestuurder in een auto rijden op de Bergstraat. Het viel de politie op dat de zijruiten en achterruit van de auto niet ijsvrij waren. Op het moment dat de agenten hem een stopteken wilde geven, gas hij gas en reed weg. Op de Nieuwkerksedijk besloot de man alsnog voor de politie te stoppen. Een ademtest op het bureau wees uit dat hij 235 ug/l aan alcohol in zijn bloed. Voorzien van een bekeuring voor het niet ijsvrij maken van de autoruiten (240 euro) en een boete voor het rijden onder invloed mocht hij na verhoor vertrekken.

Zoon vernielt ruit van woning moeder

TILBURG - De politie heeft vanmorgen even na 01.00 uur in een woning in de wijk Het Zand een 26-jarige Tilburger aangehouden voor
vernieling en huisvredebreuk. De man wilde de woning van zijn moeder in. Nadat zij hem de toegang weigerde gooide hij een ruit in en opende de voordeur. Zijn moeder belde hierop de politie die hem in de woning aantrof en meenam. De man is op het bureau in verzekering gesteld.

Winkeldievegge loopt tegen de lamp

TILBURG - De politie heeft gisterochtend rond 11.15 uur in een schoenenzaak op de Heuvel een 18-jarige Tilburgse vrouw aangehouden voor diefstal van een paar schoenen. Een medewerkster van de zaak sprak de vrouw aan nadat het alarm van een detectiepoortje afging. In haar tas trof de medewerkster een paar schoenen aan die niet ter betaling aangeboden waren.

Politie controleert kluisjes op Middelbare School

TILBURG - Agenten controleren in het kader van het convenant 'veilige school' de komende tijd kluisjes op middelbare scholen. De politie startte gisteren bij een middelbare school aan de Tatraweg. In totaal controleerden agenten 1700 kluisjes. Er werd niets noemenswaardig aangetroffen.

Tilburgse mishandelt medewerkster Bureau Jeugdzorg

TILBURG - De politie heeft gisterochtend rond 10.00 uur op het politiebureau aan het Wilhelminapark een 34-jarige Tilburgse vrouw aangehouden. Ze wordt ervan verdacht een 26-jarige medewerkster van het Bureau te hebben mishandeld.

De verdachte stond tijdens een gesprek wat ze voerde met twee
medewerkers van Bureau Jeugdzorg op en liep naar het slachtoffer toe. Een agent die bij het gesprek aanwezig was zag dat de vrouw het slachtoffer plotseling bij haar haren pakte en begon te trekken. Direct greep de agent en de collega van het slachtoffer in om haar te ontzetten. De agent zette daarbij een verwurging in. Na een korte tijd lukte het de politie de verdachte los te krijgen en aan te houden. Bureau Jeugdzorg heeft aangifte gedaan.

Diefstal van portemonnee na wisseltruc

OISTERWIJK - De politie onderzoekt een poging tot beroving die gistermiddag plaats vond in een speelgoedwinkel aan de Hoogstraat. Het slachtoffer, een 83-jarige winkelier deed aangifte.

Het slachtoffer stond gistermiddag rond 16.45 uur achter de toonbank toen een onbekende man de winkel inliep. Deze verdachte wilde
speelgoed afrekenen en gaf de ondernemer een bankbiljet van 50 Euro. Tijdens het wisselen van het geld griste de portemonnee uit handen van het slachtoffer en vluchtte de winkel uit. De winkelier volgde hem en zette het op een schreeuwen, waar andere passanten op reageerden. Op het moment dat de verdachte als passagier in een gereedstaande auto wilde stappen verloor hij de portemonnee met inhoud.

Bureau Brabant vraagt aandacht beroving in Tilburg en een poging overval Oisterwijk

TILBURG / OISTERWIJK - Bureau Brabant besteedt volgende week aandacht aan een laffe beroving van een hoog bejaarde vrouw in Tilburg en een poging overval op een tankstation in Oisterwijk. De eerste uitzending van Bureau Brabant is op maandag 2 februari 2009 uur op Omroep Brabant. Daarna wordt het programma ieder uur herhaald en de laatste uitzending is op dinsdag 3 februari om 17.00 uur.

Oisterwijk
Op maandag 12 januari 2009 om ongeveer 20.50 uur (tegen sluitingstijd) zag de
medewerkster van een tankstation in Oisterwijk, dat een man met een capuchon op zijn hoofd en een rood/witte shawl voor zijn gezicht langs de shop richting ingang liep.
De medewerkster verkeerde in de veronderstelling dat de automatische toegangsdeur al gesloten was maar die ging toch gewoon open toen de man er voor stond.
Op het moment,dat de man de shop binnenloopt richting balie, roept de medewerkster , dat hij die shawl voor zijn gezicht moest weghalen. De man draait hierop meteen om en verlaat de shop. Op bewakingsbeelden was later te zien , dat de man een pistool vast had. Door het koele en alerte optreden van de medewerkster is waarschijnlijk een overval voorkomen.

Tilburg
Een 80-jarige vrouw komt op zaterdag 6 december 2008 van een bezoek van haar man in het verzorgingstehuis. Zij loopt, omdat zij slecht ter been is met haar rollator richting huis. Op een gegeven moment passeert haar een jongeman op de fiets. De vrouw krijgt een raar gevoel omdat de jongen snelheid minderde en haar in de gaten houdt. Plotseling voelt de oude vrouw een flinke ruk aan haar tas en zij ziet dat het de man op de fiets is. Door de ruk valt zij op haar rollator, terwijl de jongen er met de tas vandoor gaat. De vrouw heeft erg veel pijn en later in het ziekenhuis blijkt dat haar bekken gebroken is.

Auteur: Desirée Brabers

Laatst gewijzigd 30-01-2009 17:00 | © Regio Midden en West Brabant |