Politie Groningen

Zaterdag 31 januari 2009

Provincie Groningen, 31-01-2009

Groningen: politie treft bijna 30 kilo hennep in woning aan

De politie heeft vrijdagmiddag in een woning aan de Butjesstraat een forse softdrugsvangst gedaan. In het pand trof de politie ongeveer dertig kilo henneptoppen in zes tonnen aan. In de woning werd een 34-jarige Stadjer aangetroffen, die direct werd aangehouden en ingesloten in het cellencomplex in Groningen. De politie kwam de drugs op het spoor door de sterke henneplucht die bij het pand hing. De politie heeft de drugs in beslag genomen. De straatwaarde van de softdrugs schat de politie op minimaal 50.000 euro. De politie stelt een nader onderzoek in. De verdachte zal vandaag worden gehoord.

Groningen: Stadjer aangehouden na mishandeling

De politie heeft vrijdagnacht een 57-jarige man uit Groningen aangehouden voor mishandeling. De Stadjer had in een woning aan de Jacob Schorerstraat ruzie gekregen met een 52-jarige vrouw, ook uit de stad. Beiden waren op bezoek in de betreffende woning. Volgens de vrouw had de verdachte een kapot glas in haar gezicht geduwd. Hierdoor had zij een kleine verwonding in haar gezicht opgelopen. Ook had de man haar met een vuist op het hoofd geslagen. De verdachte ging in eerste instantie rustig met de agenten mee. Onderweg begon de man zich op te winden. Op een gegeven moment probeerde hij een agent te slaan. Hierop werd de man in de boeien geslagen en naar het cellencomplex in Groningen gebracht. Ook daar ging de verdachte volledig door het lint. Hierbij uitte de 57-jarige bedreigingen naar een arrestantenbewaker. De verdachte werd overmeesterd en in zijn cel ingesloten. Hij zal vandaag worden gehoord. Het slachtoffer moet nog aangifte doen van de mishandeling.

Groningen: vluchtende alcomobilist rijdt in op marktkraam

De politie heeft vrijdagnacht in de Westerhavenstraat een 20-jarige man uit Groningen aangehouden voor rijden onder invloed. Politieagenten zagen de Stadjer rijden en wilde hem op het Gedempte Zuiderdiep controleren. De bestuurder ging er echter als een speer van door. De agenten zagen dat de verdachte op de Vismarkt inreed op een marktkraam. De eigenaar van de kraam raakte door deze aanrijding niet gewond. Wel raakte de kraam zwaar beschadigd door de aanrijding. De verdachte reed ondanks de aanrijding door. De politie wist hem in de Westerhavenstraat klem te rijden. Na de ademanalysetest op het politiebureau werd vastgesteld dat hij 1 promille alcohol in zijn bloed had. De 20-jarige werd ter ontnuchtering ingesloten. Hij zal vandaag worden gehoord.

Groningen: beginnend bestuurder rijdt onder invloed

Een 27-jarige beginnend bestuurder uit Groningen is zaterdagochtend op de Vismarkt aangehouden voor rijden onder invloed. De verdachte werd door de politie in zijn auto gecontroleerd. De man bleek tijdens de ademanalysetest op het politiebureau 1,25 promille alcohol in zijn bloed te hebben. De politie nam vervolgens zijn rijbewijs in. De man mocht na verhoor het politiebureau verlaten. De politie maakt proces-verbaal op.

Groningen: man na bedreiging aangehouden

De politie heeft vrijdagavond in de Oude Ebbingestraat een 28-jarige man uit Groningen aangehouden voor bedreiging. De Stadjer kreeg onenigheid met een 23-jarige man uit Groningen. Hierbij pakte de verdachte een mes en dreigde hiermee naar de andere man. De vriendin van de 23-jarige sprong vervolgens op de nek van de verdachte. De keel van de vrouw werd vervolgens dichtgeknepen, waarna zij ook nog een forse duw van de Stadjer kreeg. De politie wist even later de verdachte in te rekenen. Hij werd in het cellencomplex in Groningen ingesloten. De politie trof in de auto van de verdachte een mes aan. Het scherpe voorwerp werd in beslag genomen. De verdachte zal vandaag worden gehoord. Het 23-jarige slachtoffer zal binnenkort aangifte doen.

Groningen: straatroof opgelost

De politie heeft met de arrestatie van een 17-jarige inwoner van Amsterdam en een evenoude jongen uit Groningen een straatroof in december vorig jaar in Groningen opgelost. Een 42-jarige vrouw werd op 18 december op de Oliemuldersweg onder bedreiging met een mes gedwongen haar handtas te geven. De dader sprong achterop een wachtende scooter en ging er met zijn maat vandoor. Het kenteken van de tweewieler bleek te zijn afgeschermd. Dankzij een getuige kreeg de politie toch een beeld van de mogelijke daders. Uiteindelijk werd de Amsterdammer aangehouden, gevolgd door de inwoner van Groninger. Beide mannen hebben bekend. Ze zijn ingesloten.

Groningen: lifter aangehouden

Een 20-jarige Groninger kreeg vrijdag alsnog een lift van de politie. De man was bij een bedrijf aan de Gotenburgweg binnen komen lopen met een zielig verhaal dat al zijn geld kwijt was. De ingeschakelde politie kwam er vrij snel achter dat de man teveel had gedronken. Zijn wens om door de agenten naar huis te worden gebracht, werd niet gehonoreerd. In plaats daarvan kreeg hij van de agenten het advies om te gaan lopen. Eenmaal op straat, probeerde de 20-jarige autos tegen te houden. Toen een gestopte automobiliste hem duidelijk had gemaakt dat hij geen lift kreeg, schopte hij een deuk in de auto. De man kreeg vervolgens een enkele reis politiebureau. De agenten kregen voor deze lift echter stank voor dank; zij kregen allerlei beledigingen naar het hoofd geslingerd. De man mocht uiteindelijk het politiebureau verlaten met een proces-verbaal voor vernieling en belediging op zak.

Groningen: snorfietser onder invloed

Een 43-jarige bestuurder uit Harkstede is zaterdagochtend op de Antonius Deusinglaan aangehouden voor rijden onder invloed. De verdachte werd door de politie op zijn snorfiets gecontroleerd. Tijdens de ademanalysetest op het politiebureau bleek dat hij 1,05 promille alcohol in zijn bloed had. De man mocht na verhoor het politiebureau verlaten. De politie maakt proces-verbaal op.

Groningen: Stadjer aangehouden voor vernieling

De politie heeft vrijdagnacht bij een woning aan De Kring een 31-jarige man uit Groningen aangehouden voor vernieling. Politieagenten werden voor een mogelijke vechtpartij naar de Peizerweg gestuurd. Daar troffen de dienders geen vechtpartij, maar wel de verdachte en zijn broer aan. Plotseling stapten beide broers in een auto en zij reden met hoge snelheid weg. De agenten troffen de 31-jarige bij een woning op De Kring aan na het horen van glasgerinkel. Hij sloeg even later met een hamer tegen de woning aan. De agenten wilde de verdachte aanhouden, maar wilde hij de hamer niet weggooien. Hierop werd de man bespoten met peperspray. Hij werd aangehouden en ingesloten in het cellencomplex in Groningen. De politie stelt een nader onderzoek in.

Haren: man steekt kerstboom in brand

De politie heeft vrijdagnacht op de Rijksstraatweg een 20-jarige man uit Haren aangehouden. Politieagenten zagen de Harener met twee andere mannen uit een woning komen lopen. Hierop stak de verdachte de kerstboom in brand. Hij werd direct ingerekend en meegenomen naar het politiebureau. De man mocht na verhoor het politiebureau verlaten. Hij kreeg een bekeuring uitgereikt.

Nieuwe Pekela: illegale zender stoort omroep

De politie heeft vrijdag samen met de opsporingsdienst Opta aan het Oud Alteveer in Nieuwe Pekela een illegale zender het zwijgen opgelegd. Bij de Opta waren klachten binnengekomen dat de zender voor storingen van de regionale omroep van Groningen zorgde. De 22-jarige zich Colorado noemende etherpiraat bleek inderdaad erg dichtbij de frequentie van de omroep te zitten. Hij was met twee vrienden druk aan het zenden toen politie en Opta zich melden. De zendapparatuur werd in beslag genomen. Tegen de Pekelder wordt proces-verbaal opgemaakt.

Veendam: man aangehouden na bedreiging vriendin

De politie heeft vrijdagavond in de Kerkstraat een 71-jarige man uit Veendam aangehouden voor bedreiging. De verdachte was door vier jaar jongere vriendin na onenigheid uit de woning gezet. Hij was het hier kennelijk niet mee eens. Hierop bedreigde hij de vrouw woordelijk meerdere keren met de dood. De verdachte werd vervolgens door gewaarschuwde politieagenten aangetroffen en ingerekend. De man werd ingesloten en zal vandaag worden gehoord

Sappemeer: Litouwse vrachtwagenchauffeur onder invloed

De politie heeft op aanwijzing van enkele getuigen een 51-jarige Litouwse vrachtwagenchauffeur aangehouden voor rijden onder invloed. Getuigen hadden gezien dat de verdachte op het Julianaplein door het rode verkeerslicht was gereden en dat hij bovendien twee rijstroken nodig had om zijn weg te vervolgen. De chauffeur werd op de snelweg A7 bij Sappemeer gesignaleerd en gecontroleerd. Hierbij bleek dat de man te diep in het glaasje had gekeken. Tijdens de ademanalysetest op het politiebureau bleek dat hij 1,6 promille alcohol in zijn bloed had. De man mocht na verhoor het politiebureau verlaten. Hij zal door de officier van justitie worden gedagvaard. De politie maakt proces-verbaal op.

Slochteren: vrouw rijdt onder invloed

De politie heeft vrijdagnacht op de snelweg A7 een 51-jarige vrouw uit Meeden aangehouden voor rijden onder invloed. De politie kreeg de melding dat de auto, waar de vrouw inreed, zou slingeren. De vrouw werd gecontroleerd en bleek alcohol te hebben gedronken. Na de ademanalysetest op het politiebureau werd vastgesteld dat de verdachte
1,15 promille alcohol in het bloed had. Zij mocht na verhoor het politiebureau verlaten. De politie maakt proces-verbaal op.

Provincie Groningen: snelheidscontroles

De politie heeft op meerdere locaties in de provincie Groningen een snelheidscontrole gehouden.

Garmerwolde, Provincialeweg N360: aantal gecontroleerde voertuigen: 2004, aantal overtredingen: 27, hoogst gemeten snelheid: 107 km/uur, snelheidslimiet: 80 km/uur.

Lauwersoog, Provincialeweg N361: aantal gecontroleerde voertuigen: 719, aantal overtredingen: 29, hoogst gemeten snelheid: 122 km/uur, snelheidslimiet: 80 km/uur.

Grijpskerk, Provincialeweg N388: aantal gecontroleerde voertuigen: 281, aantal overtredingen: 10, hoogst gemeten snelheid: 109 km/uur, snelheidslimiet: 80 km/uur.

Groningen, Winsumerweg (N361): aantal gecontroleerde voertuigen: 649, aantal overtredingen: 8, hoogst gemeten snelheid: 96 km/uur, snelheidslimiet: 80 km/uur.

Oldekerk, Provincialeweg N388: aantal gecontroleerde voertuigen: 1366 aantal overtredingen: 18, hoogst gemeten snelheid: 112 km/uur, snelheidslimiet: 80 km/uur.