PvdA Rotterdam


Twee ton voor vv Hillegersberg

Za 31 Jan 2009 - Guus Leeuw - fractiemedew en stagiaire INHolland

De problemen bij de financiering van de nieuw accommodatie van de voetbalvereniging Hillegersberg zijn bijna opgelost. In de vergadering van de Commissie Maatschappelijke Ontwikkeling op 27 januari 2009 kon een voorstel van het Dagelijks Bestuur op unanieme steun tekenen. Deelgemeente en de Dienst Sport en Recreatie dragen ieder 75.000 bij en voor de overige 50.000 wordt door de deelgemeente een krediet verstrekt. De deelraad heeft op dinsdag 10 februari formeel het laatste woord. Maar die had in een eerdere vergadering al in een motie steun voor dit type oplossing gevraagd.

Een ander punt van de agenda was de notitie uitgangspunten beleid sociaal, met de naam stimuleren waar mogelijk, ondersteunen waar nodig. Hoewel van alle commissieleden er wel opmerkingen kwamen, is besloten deze notitie groot 22 pagina's naar de raad te sturen.In de notitie is te lezen hoe volgens de deelgemeente het sociaal beleid van de komende jaren er uit zou moeten zien. Het voorstel is op een aantal gebieden burgers te gaan stimuleren. Te denken valt aan sport, participatie en cultuur. Verder wil men jongeren meer gaan ondersteunen waardoor zij meer kansen hebben in hun toekomst en het brede scholen beleid wordt uitgebreid. Het enige heikel punt van de avond betrof het verslavingsbeleid. Het voorstel is de stad te ondersteunen als deze in de deelgemeente hiervoor voorzieningen wil plaatsen. De VVD is hier fel op tegen en heeft aangekondigd op dit gebied met moties te komen.

Het laatste punt op de agenda ging over de evaluatie van de deze zomer gehouden wijktoernooien. De Dienst Sport en Recreatie had een evaluatie geschreven die in de commissie werd besproken. De commissie is het eens met Sport en Recreatie dat de kampioenschappen een succes waren en zeker voor herhaling vatbaar zijn. Er was wel de kanttekening dat de gedane aanbevelingen zeker opgevolgd dienen te worden. Zo moet er eerder begonnen worden met organiseren en moet er meer aandacht besteed worden aan de aantrekkingskracht van de locatie en wanneer de kampioenschappen moeten plaatsvinden.