Politie Gelderland-Zuid

Zoekactie na woninginbraak

Getuigen gezocht

Nijmegen, 31-01-2009 o Vrijdagmiddag werd omstreeks 14.25 uur melding gemaakt van twee mannen die met een kruiwagen zouden lopen in de Weezenhof 26e straat in Nijmegen. Een motoragent ging ter plaatse en zag twee wegvluchtende mannen bij de Staddijk, via het talud. De agent riep via de meldkamer assistentie in en een zoekactie werd op touw gezet.

Een heel stuk gebied is vervolgens afgezet en doorzocht. Daarbij is gebruik gemaakt van twee politiehonden. Een verdachte is niet meer aangetroffen. Wel een achtergebleven auto, een kruiwagen en een kluis. Deze kluis is vermoedelijk weggenomen uit een woning in de Weezenhof 27e straat. Die vrijdagmiddag bleek daar in een woning te zijn ingebroken. Via een schuifdeur hebben onbekenden zich toegang tot de woning verschaft. Diverse goederen bleken weggenomen. Er is aangifte gedaan.

Naast de zoekactie hebben agenten aan het eind van de middag een buurtonderzoek gehouden in de Weezenhof. De technische recherche doet waar mogelijk sporenonderzoek, ook de auto wordt in het onderzoek betrokken. Verder zoekt de politie getuigen. Elk stukje informatie, hoe onbeduidend dit ook lijkt, kan leiden naar de daders.

Getuigenoproep
Mensen die vrijdagmiddag iets verdachts bij een woning aan de 27e straat hebben gezien of gehoord, of die mannen in de Weezenhof met een kruiwagen hebben zien lopen, worden verzocht contact op te nemen met de Districtsrecherche in Nijmegen op telefoon 0900-8844. De vluchtende mannen zijn mogelijk richting Sint Walrick gegaan, een andere optie is naast de A73 en tussen de Staddijk en Van Boetbergweg. Heeft u in die buurt iets bijzonders opgemerkt, of weet u anderszins meer? Geef dan uw informatie door.

Laatst gewijzigd 31-01-2009 15:25 | © Regio Gelderland-Zuid |