Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district

Breda, 31-01-2009

Vijf aanhoudingen tijdens horecanacht

BREDA: In de nacht van vrijdag op zaterdag was er redelijk wat publiek op de been in het centrum. Er zijn vijf aanhoudingen verricht, waarvan vier voor verstoring van de openbare orde en een voor fietsendiefstal.

Even na middernacht werd een 34-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden voor diefstal van een fiets. De man wordt ervan verdacht 27 januari een fiets te hebben gestolen in Etten-Leur. Een getuige had de diefstal gezien. De fiets werd dezelfde dag teruggevonden en is geretourneerd aan de eigenaresse. De verdachte bekende de diefstal tijdens verhoor en is ingesloten.
De laatste vier verdachten werden even na 03.00 uur aangehouden voor vechten in de Reigerstraat. Ze zijn na verhoor met een bekeuring in vrijheid gesteld.

Ook zijn er 15 bekeuringen uitgedeeld, waarvan 4 voor wildplassen en 11 voor verkeerd parkeren.

Bezoeker uitgaansgelegenheid betaalt met vals geld

BREDA: Zaterdag werd om 03.00 uur melding gemaakt van betaling met vals geld door personeel van een uitgaansgelegenheid aan de
Kloosterstraat. Een 58-jarige man uit Arnhem had hier getracht te betalen met bankbiljetten, waarvan een aantal vals was. De man is voor verhoor in verzekering gesteld en verklaarde niet te weten dat het geld vals was. Hij is op zaterdagochtend in vrijheid gesteld. De politie maakt dossier op. Het valse geld is in beslag genomen.

Inbrekers nemen auto weg

BREDA: Tussen vrijdagmiddag 17.00 uur en vrijdagavond 23.00 uur hebben onbekenden ingebroken in een woning aan het Dijkplein. Bij thuiskomst ontdekte de bewoner schade aan het slot. In de woning waren meerder vertrekken doorzocht. Men had autosleutels weggenomen en met behulp daarvan een zwarte Citroen C2 met kenteken 84-HN-B8. Ook was er een laptop ontvreemd. Van de bewoner is aangifte opgenomen. De auto is internationaal als gestolen gesignaleerd.

Bestuurder aangehouden na eenzijdig ongeval

RUCPHEN: De politie kreeg zaterdag om 03.15 uur melding van een eenzijdig ongeval op de Heimolendreef. Getuigen zagen een auto half ik de sloot staan en zagen dat de bestuurder nog in het voertuig zat, maar niet bekneld was. Bij arriveren van de politie bleek de
bestuurder, een 18-jarige man uit Rucphen, vermoedelijk onder invloed van verdovende middelen. Hij maakte ongecontroleerde bewegingen en was nauwelijks aanspreekbaar. Gearriveerd ambulancepersoneel bevestigde dit. De man werd overgebracht naar het ziekenhuis, waar bloed van hem werd afgenomen. Hij ontkende drugs te hebben gebruikt. Het rijbewijs van de beginnend bestuurder is ingevorderd in afwachting van het bloedonderzoek. Na verhoor is hij in vrijheid gesteld.

Auteur: Inge Rijgersberg

Laatst gewijzigd 31-01-2009 13:23 | © Regio Midden en West Brabant |