Politie Zuid-Holland-Zuid

Alblasserwaard/Vijfheerenlanden

Dordrecht, 31-01-2009 o Persberichten district II

BROMFIETSER GEVALLEN
ALBLASSERDAM Een 16-jarige bromfietser uit Alblassserdam is op 30 januari licht gewond geraakt toen hij op een rotonde op de Edisonweg viel en tegen een bestelauto aangleed. De verwondingen van de jongen vielen mee: ambulancepersoneel constateerde dat hij een gekneusde enkel had. De 56-jarige Alblasserdamse bestuurder van de bestelbus liep geen verwondingen op. Hoe het kwam dat de jongen viel is onbekend.

BRANDJE BIJ TANKSTATION LANGS A27
MEERKERK In de toiletgedeelte van een tankstation aan de A27 richting Utrecht heeft op 30 januari korte tijd een brandje gewoed. Er vielen geen gewonden. Door onbekende oorzaak raakte een toiletrol in brand met een forse rookontwikkeling tot gevolg. Politie en brandweer namen geen risico en rukte in groten getale uit. Ook werd voor korte tijd de toerit naar het tankstation afgesloten Het bleek uiteindelijk allemaal mee te vallen en de brandweer had het brandje snel uit. Naar alle waarschijnlijkheid heeft iemand de toiletrol aangestoken. De politie heeft een onderzoek ingesteld..

MAN VALT VAN TRAP
LEERDAM Een 56-jarige man uit Alblasserdam is op 30 januari in een school aan de Eksterlaan van een trap gevallen. De man was met reparatiewerkzaamheden bezig, toen hij door onbekende oorzaak ten val kwam. De man was aanspreekbaar en klaagde over heftige pijn aan zijn arm. Mogelijk was deze gebroken. Ook had hij een flinke hoofdwond. In eerste instantie werd een traumahelikopter naar Leerdam gestuurd, maar deze kon halverwege terugkeren. De man is naar een ziekenhuis vervoerd en de Arbeidsinspectie is ingeschakeld.

RIJBEWIJS KWIJT
MEERKERK Een 60-jarige man uit Houten is vrijdag 30 januari bij een controle langs de A27 zijn rijbewijs kwijtgeraakt. De man viel op doordat hij slingerend reed. Toen hij werd staande gehouden viel direct de alcohollucht en zijn bloeddoorlopen ogen op. Toen hij ook nog eens sprak met dubbele tong en onvast ter been was, werd het vermoeden sterk dat hij teveel had gedronken. Na de blaastest werd een promillage vastgesteld van 2 waar bij ervaren bestuurders 0,5 het maximum bedraagt. Het rijbewijs van de man is in beslag genomen en hij zal binnenkort moeten voorkomen.

HUISELIJK GEWELD
GORINCHEM De politie heeft vrijdagavond 30 januari een 48-jarige man uit Gorinchem aangehouden op verdenking van huiselijk geweld. Hij werd aangehouden in de woning van zijn vriendin. De vrouw was gevlucht voor de man en heeft aangifte gedaan van de mishandeling. De man is overgebracht naar het politiebureau en wordt nog gehoord.