Nederlandse Tafeltennisbond

Bondscoach Pieke Franssen gaat zich volledig richten op talentontwikkeling

Pieke Franssen gaat zich in dienst van de Nederlandse Tafeltennisbond (NTTB) volledig richten op talentontwikkeling bij de meisjes en dames. Dat betekent dat de bondscoach zal stoppen met zijn werkzaamheden bij het nationale damesteam dat afgelopen najaar Europees kampioen landenteams werd.

Bij de heren (vanaf 15 jaar) heeft de NTTB in 2007 het Dutch Butterfly Team opgericht onder leiding van bondscoach Danny Heister om de aansluiting met de Europese top te vinden. Dezelfde structuur gaat de Tafeltennisbond medio dit jaar opstarten voor de talentvolle dames. Franssen zal volgens het talentcoach programma gaan werken met ondersteuning van NOC*NSF en het Ministerie van VWS.

De NTTB wil de Nederlandse dames handhaven aan de wereldtop op lange termijn en die ambitie past precies bij de plannen van Franssen. ,,Na de ervaring en de vele successen in de wereldtop wil ik die kennis doorgeven aan de jongere speelsters. Het proces van opleiden van talenten spreekt mij zeer aan."

De NTTB voert gesprekken met diverse kandidaten voor de opvolging van Franssen bij het nationale damesteam. Bij de Europese Top-12, komende week in het Duitse Düsseldorf, zullen Trinko Keen en Li Nan Sun optreden als individuele coaches van Li Jiao en Li Jie. Keen begeleidde al eerder Li Jiao succesvol bij de Europese Top-12 in 2007.

Zaterdagavond zal op www.nttb.nl een uitgebreid interview met Pieke Franssen te lezen zijn.

NTTB/HH