Politie Gelderland-Midden

Politie verricht aanhouding na overval op woning


Publicatiedatum: 31-1-2009 16:11:03

ARNHEM - De politie heeft op 30 januari rond middernacht een 31-jarige man uit Arnhem aangehouden, die wordt verdacht van een overval op een woning in de Arnhemse wijk Presikhaaf op 30 januari rond 17.15 uur.

De bewoonster (een 86-jarige vrouw) deed de deur open nadat er was gebeld. De vrouw werd daarop geduwd waarna ze ten val kwam. De man ging er vandoor met een portemonnee van het slachtoffer. Daarop belde een omwonende (die kort daarna met haar belde) de politie, die snel ter plaatse was en een signalement kon noteren. Aan de hand van dit signalement kon later de man worden aangehouden nabij de Johan de Wittlaan in Arnhem. Hij wordt door de politie gehoord.

Slachtoffer gewond
Het slachtoffer raakte bij deze overval gewond en moest worden overgebracht naar het Rijnstateziekenhuis in Arnhem. Zij kon het ziekenhuis vandaag verlaten.

Getuigen
Hoewel de politie een aanhouding heeft kunnen verrichten, is zij nog altijd op zoek naar getuigen. Hun aanwijzingen kunnen bijdragen aan het onderzoek. Getuigen kunnen bellen met de politie op 0900-8844.

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3050 bereikbaar tot 17.15 uur.

---