Politie Zuid-Holland-Zuid

Dordrecht en Zwijndrechtse Waard

Dordrecht, 31-01-2009 o Persberichten district I

VERDACHTEN BRANDSTICHTING SCHOOL AANGEHOUDEN
DORDRECHT - De Politie Zuid-Holland-Zuid heeft op 31 januari twee jongens van 16 en 17 jaar oud uit Dordrecht in hun woonplaats aangehouden. Ze worden ervan verdacht betrokken te zijn geweest bij de brandstichting in een scholencomplex aan de Rudyard Kipling-erf op 31 december 2008. Op deze oudejaarsavond ging rond 23.10 uur het kinderdagverblijf in het scholencomplex grotendeels in vlammen op. De schade liep in de honderdduizenden euro's. De Recherche en het Wijkteam Oost startten een uitgebreid onderzoek waaruit de namen van de verdachten naar voren kwamen. De twee jongen zijn ingesloten en worden verhoord. De politie zet het onderzoek voort en sluit meerdere aanhoudingen niet uit.

MET 93 KILOMETER DOOR DORDRECHT
DORDRECHT Bij een radarsnelheidscontrole vrijdagavond 30 januari op de Burgemeester De Raadtsingel is een automobilist gesignaleerd die reed met een snelheid van 93 kilometer waar 50 kilometer het maximum is. Deze hardrijder zal moeten voorkomen. De officier van Justitie zal de hoogte van de straf bepalen. In totaal werden 636 automobilisten gecontroleerd en reden er 14 te hard.

AANHOUDING OPENLIJK GEWELD
DORDRECHT De politie heeft zaterdagnacht 31 januari op de Tolbrugstraat een 16-jarige jongen uit Dordrecht aangehouden. Hij wordt ervan verdacht eerder die nacht een 17 jarige jongen uit Dordrecht te hebben mishandeld. De politie kreeg door dat de verdachte na het incident in een groep van zon twintig jongeren door het centrum liep. Bij de zoektocht naar de verdachte vluchtte de groep in verschillende richtingen uiteen. Korte tijd later kon de verdachte, die toen alleen liep, worden aangehouden. De jongen is overgebracht naar het politiebureau, waar hij is ingesloten. Hij wordt nog gehoord.