Politie Zuid-Holland-Zuid

Hoeksche Waard

Dordrecht, 31-01-2009 o Persberichten district III

VEEL AUTOS TE HARD
PIERSHIL/KLAASWAAL Bij radarsnelheidscontroles vrijdag 30 januari op de Steegjesdijk in Piershil en de Botweg in Klaaswaal hebben in totaal 189 bestuurders te hard gereden. Op beide wegen is de maximumsnelheid 80 kilometer. Op de Botweg reed een automobilist met een snelheid van 125 kilometer per uur. Op deze weg in Klaaswaal werd tijdens de controle de snelheid door veel automobilisten overschreden. Bijna 34% reed te hard. In totaal werden op beide wegen 770 automobilisten gecontroleerd. De politie voert snelheidscontroles uit op plekken waar snelheidsovertredingen zorgen voor gevaarlijke verkeerssituaties. Op de Steegjesdijk in Piershil en de Botweg in Klaaswaal hebben zich in het verleden regelmatig gevaarlijke situaties voorgedaan als gevolg van de snelheid waarmee wordt gereden.

TWEE AANHOUDINGEN SNORFIETS DIEFSTAL
PUTTERSHOEK De politie heeft vrijdag 30 januari twee 15-jarige jongens uit Puttershoek aangehouden. Ze worden ervan verdacht een snorfiets in Puttershoek te hebben gestolen. De politie kwam de jongens tijdens de surveillance tegen. Omdat op de snorfiets geen kentekenplaat zat, wilde de politie de jongens staande houden. Toen de jongens zagen dat de politie achter hen aankwam, sloegen zij op de vlucht. Korte tijd later konden de jongens worden aangehouden op de Ring. De bromfiets is later door de verdachten aangewezen. Beide jongens zijn gehoord op het politiebureau en in afwachting van een vervolg weer vrijgelaten.

HUISELIJK GEWELD
OUD-BEIJERLAND De politie heeft vrijdag 30 januari een 40-jarige man uit Oud-Beijerland aangehouden in zijn woning. Hij wordt ervan verdacht een 34-jarige vrouw uit Heinenoord te hebben mishandeld. De vrouw is in verwachting van een kind waarvan de verdachte de vader is. De verdachte is na zijn aanhouding overgebracht naar het politiebureau en in verzekering gesteld. Hij wordt nog gehoord.

RIJBEWIJS KWIJT
MIJNSHEERENLAND Een 37-jarige man uit Mijnsheerenland is zaterdagnacht 31 januari bij een routinecontrole op Wilhelminastraat zijn rijbewijs kwijtgeraakt. Hij viel op door de alcohollucht en bloeddoorlopen ogen. Daarnaast sprak hij met een dubbele tong en was onvast ter been. De waarnemingen werden bevestigd bij de blaastest. Daarbij werd een promillage van bijna 2 waargenomen, terwijl bij ervaren bestuurders maximaal 0,5 is toegestaan. Het rijbewijs van de man is ter plekke ingenomen en hij zal moeten voorkomen.