Camerata Busoni and Guest spelen Kegelstatt Trio van Mozart


Weer Grootmeesters in de Groene Kerk te Oegstgeest op zaterdag 31 januari 2009

OEGSTGEEST, 20090120 -- De internationaal vermaarde pianist Geoffrey Douglas Madge staat dit seizoen centraal in de serie "Grootmeesters in de Groene Kerk' te Oegstgeest. Het concert op zaterdagavond 31 januari 2009 belooft weer een bijzondere gebeurtenis te worden. Topformatie Camerata Busoni laat zich van haar gastvrije kant horen; Annelieke van Beest, viool, Henrik Schaefer, altviool en Geoffrey Madge spelen dan relatief onbekende meesterwerken van Mozart, Brahms en Schumann.

De keuze van programma's met toekomstwaarde maakt deze serie uniek. Het eerste concert in het najaar van 2008 was al een groot succes. De spontaneïteit van Camerata Busoni werd door het publiek uitbundig beantwoord. `Grootmeesters in de Groene Kerk' kent een compromisloos hoog artistiek niveau in de programmering en de uitvoerenden. Een nieuw podium van allure is geboren.

Annelieke van Beest, Henrik Schaefer en Geoffrey Madge spelen op zaterdagavond 31 januari a.s. gedrieën twee absolute meesterwerken. Het gaat om Mozarts Kegelstatt-Trio en het Trio in Es opus 40 van Brahms. Beide worden volgens aanwijzingen van de componist in de 1e druk uitgevoerd, d.w.z. in pianotriobezetting. Samen met de Sonate in D KV 306 van Mozart en het intieme Märchenbilder opus 113 van Schumann betreft dit een `bom van een programma', aldus Madge.

Het programma op 31 januari 2009: Camerata Busoni and Guest
Relatief onbekende meesterwerken:
Wolfgang Amadeus Mozart - Trio in Es voor piano, viool en altviool KV 498 (Kegelstatt-Trio, bezetting 1e druk)
Robert Schumann - Märchenbilder voor altviool en piano opus 113
Wolfgang Amadeus Mozart - Sonate voor viool en piano in D KV 306
Johannes Brahms - Trio in Es opus 40 (bezetting 1e druk met altviool)

Tijdens de pauze van dit winteravondconcert zal, naast de gebruikelijke koffie en thee, ook glühwein worden geschonken. De warmte die de muziek oproept wordt hiermee nog eens extra kracht bij gezet! Na afloop van de uitvoering is het mogelijk de musici informeel te ontmoeten.

Het volgende `Grootmeesters in de Groene Kerk' concert zal zijn op zaterdag 9 mei 2009, met het pianoduo Madge @ Vandewalle. Zij brengen dan uitzonderlijk werk van Bach, Stravinsky en Busoni. Twee pianokoningen voor één avond met elkaar in conclaaf... grenzen vallen weg, en het gedeelde inzicht herbergt dynamiet, en stilte.

Aanvang 20.15 uur. Voor de concerten van 31 januari én 9 mei 2009 kunt u reserveren via email grootmeesters@groenekerk.nl of tel. 06 - 222 05 406. Toegangskaarten (¤ 17,50 / 15,- voor 65+ of studenten) verkrijgbaar aan de zaal. Bij de kerk zijn voldoende parkeermogelijkheden. Routebeschrijving via www.groenekerk.nl





Ingezonden persbericht