Stadsbelangen Mestreech

PERSBERICHT
Maastricht, 30 december 2008

WIE WORDT DE HEEGSE VRIJWILLIGER 2009 ???

De carnavalsvereniging De Kribbebieters geeft een vervolg aan de vorig jaar in ere herstelde traditie binnen onze wijk. De inzet van de vrijwilliger en het vrijwilligerswerk binnen De Heeg zal ook dit jaar een centrale plaats innemen binnen het officiële programma rondom de sleuteloverdracht op carnavalszondag in de hoftempel De Boeckel.

Profiel vrijwilligerskandidatuur
De Heegse verenigingen, wijkgerichte organisaties maar ook individuele inwoners kunnen iemand voordragen Om in aanmerking te komen voor de Heegse vrijwilligersprijs zal de voorgedragen persoon tenminste aan de volgende voorwaarden moeten voldoen: . Hij/zij moet tenminste 5 jaar in De Heeg woonachtig zijn, . Hij/zij moet tenminste 5 jaar een bestuurs- of kaderfunctie vervullen binnen een Heegse vereniging of een op De Heeg gerichte vrijwilligersorganisatie, . Hij/zij moet actief betrokkenheid hebben met de wijk De Heeg in het algemeen en het verenigingsleven in het bijzonder, . Hij/zij heeft voor het vervullen van de bestuur of kaderfunctie nog niet eerder een bijzondere onderscheiding ontvangen, . Hij/zij vervult de bestuurs- of kaderfunctie geheel belangeloos.

De Kribbebieters hebben voor de toekenning van De Heegse vrijwilligersprijs een onafhankelijke beoordelingcommissie geformeerd die de ingestuurde voordrachten zal gaan beoordelen. Tijdens de sleuteloverdracht zal deze commissie bekend maken wie in 2009 zal worden gehuldigd als vrijwilliger van De Heeg, daarnaast zullen nog twee personen een bijzondere onderscheiding ontvangen voor hun verdiensten.

In de commissie hebben zitting; Paul Wijenberg, bestuurslid Buurtplatform De Heeg, John Steijns, gemeenteraadslid en Saskia Hermens, gemeenteraadslid.

Tot 31 januari 2009 kunnen bewoners, verenigingen en/of wijkgerichte vrijwilligersorganisaties iemand schriftelijk voordragen bij het secretariaat van C.V. De Kribbebieters t.a.v. Fred Houben, p/a Rijksweg 76 6228XZ Maastricht

Informatie: Fred Houben, secrataris telefoon 043-3611392

---- --