Ingezonden persbericht


--- PERSBERICHT ---

Rotterdam, 12 januari 2009

Openingsact nieuwe serie Rotterdam-Dakar genomineerd voor Mixed Publieksprijs 2009

De gelegenheidsformatie A Fula's Call, die op zaterdag 31 januari in het WMDC de aftrap verzorgt van de nieuwe serie Rotterdam-Dakar, is genomineerd voor de Mixed Publieksprijs 2009.

Op basis van onmiskenbaar talent, grote originaliteit en onbesproken kwaliteit selecteerde Mixed Wereldmuziekmagazine voor de verkiezing van de Mixed Publieksprijs 2009 tien Nederlandse en Belgische kandidaten die veel meer bekendheid verdienen bij een groot publiek. Onder de genomineerden bevindt zich A Fula's Call, een gelegenheidssamenwerking tussen Fula-muzikant Omar Ka uit Senegal, de Nederlandse fluitist Mark Alban Lotz, percussionist Afra Mussawisade uit Iran en de Franse elektronicaman Raphael Vanoli. Hun muziek vertelt de verhalen uit het leven van de Fulani nomaden en vermengt de traditionele liederen met jazz en elektronische effecten en ritmes uit de hele wereld. A Fula's Call is op zaterdag 31 januari de openingsact van de nieuwe serie Rotterdam-Dakar in het WMDC waarbij muziek uit West-Afrika centraal staat. Het optreden begint om 20.30 uur, kaarten kosten 16 euro.

De Mixed Publieksprijs 2009 wordt uitgereikt tijdens het Amsterdam World festival op zaterdag 14 februari in Muziekgebouw aan 't IJ in Amsterdam. De prijs bestaat uit een optreden tijdens dit festival en een award. Stemmen kan tot en met 15 januari via de website van Mixed Wereldmuziekmagazine.

De podiumprogrammering van het WMDC wordt mede mogelijk gemaakt door het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO) van de Europese Commissie. Met dank aan EU, dienst Kunst en Cultuur en Deelgemeente Delfshaven.

Kim van Hardeveld
Publiciteit (ma t/m do)
World Music and Dance Centre
Pieter de Hoochweg 125
3024 BG Rotterdam
010 - 2444516
kim@wmdc.nl / www.wmdc.nl