Gemeente Dordrecht

Pàrkànyi Kwartet met Anna Enquist in Kunstkerk
Muziek en gedichten

Anna Enquist neemt op zaterdag 31 januari plaats op het podium van de Kunstkerk en leest voor uit eigen werk. Zij doet dit tussen de negen delen van de strijkkwartetversie van Haydn door. Dit stuk, 'Sieben Letzten Worte', gaat over Jezus' laatst gesproken woorden aan het kruis en wordt gespeeld door het Pàrkànyi Kwartet. Vioolmuziek en gedichten, een optreden om bij te wonen.

Muziek is de verbindende factor tussen schrijfster Anna Enquist en het Pàrkànyi Kwartet. Enquist heeft veel belangstelling voor muziek. Zo heeft zij naast haar studie klinische psychologie piano gestudeerd aan het Haags Conservatorium met als bijvak cello. Beide ambities, psychoanalyse en muziek, zijn terug te vinden in haar werk. Anna is getrouwd met de Zweedse cellist Bengt Widlund.

Het Pàrkànyi Kwartet is een voortzetting van het wereldberoemde Orlando Kwartet, dat in 1984 uiteenviel. Tien jaar geleden vonden de drie violisten elkaar weer en gingen met een nieuwe cellist verder. Alle vier musici hebben een sterke band met de Centraal-Europese muziektraditie. Ze hebben inmiddels een vaste plaats op binnenlandse en buitenlandse podia veroverd.

Pàrkànyi Kwartet met Anna Enquist. Kunstkerk, zaterdag 31 januari, 20.00 uur, toegan g 17,50 euro. Kaarten via 0900 - 463 68 88 of via www.vvvdordrecht.nl.

Datum 27 januari 2009
Redactie Marianne van Rijsbergen
Servicecentrum Drechtsteden
Communicatie Advies en Middelen
T (078) 639 69 01
Informatie Evelien Holster
Kunstkerk Dordrecht
T (078) 639 85 55