Politie Amsterdam-Amstelland



Twee mensen neergestoken, vermoedelijke dader na verkeersongeval aangehouden / Knoopkruid Diemen (31/01/09)

Twee personen zijn zaterdagavond 31 januari, rond halfzeven, neergestoken voor hun woning aan de Knoopkruid in Diemen. De dader is gevlucht, maar raakte betrokken bij een verkeersongeval op de Provincialeweg in Diemen. Daar is hij aangehouden. De steekpartij lijkt in de relationele sfeer te liggen. Beide slachtoffers zijn inmiddels stabiel.

De verdachte maakte ruzie bij het huis, waarna hij op de man en vrouw instak. Zij raakte beiden zwaar gewond. Een mobiel medisch team verleende bijstand, waarna de slachtoffers werden overgebracht naar een ziekenhuis. Hun toestand is inmiddels stabiel.

Er wordt een sporenonderzoek ingesteld.

Bij de politie was uit onderzoek snel duidelijk wie de dader was. Omstreeks kwart voor acht, diezelfde avond, bleek de man betrokken bij een eenzijdig ongeval op de Provincialeweg in Diemen. Hij is om onbekende reden in aanrijding gekomen met een boom en zat beklemd in zijn voertuig. Hij is door de brandweer bevrijd en ernstig gewond overgebracht naar een ziekenhuis. De Forensische Opsporing Verkeersongevallen stelt hier een onderzoek in.

Rechercheurs van bureau Districtsrecherche Oost onderzoeken de zaak.