Nederlandse Tafeltennisbond


Europese Jeugd Top-10 cadetten dag 2: Hageraats legt tegenstanders vuur aan de schenen

Bijna duizend mensen bezochten zaterdag de Europese Jeugd Top-10 in Rotterdam. Dat zorgde voor goedgevulde tribunes en voor drukke side-events met in het middelpunt Trinko Keen. Bij alle wedstrijden van Koen Hageraats raakten de stoelen in het Topsportcentrum echter nog nét iets meer bezet.

Koen Hageraats. (FOTO: © Henk Hommes / NTTB)

De jongste ster van het Nederlandse tafeltennis vocht als een leeuw en bracht diverse toppers uit de jongens cadetten categorie aan het wankelen. Hij bood toernooifavoriet Simon Gauzy (Frankrijk) veel tegenstand en daarma kwam de 13-jarige inwoner van Purmerend tegen de Tsjech Tamas Lakatos verrassend op een 3-2 voorsprong.

Daarbij maakte de Oranjespeler veelvuldig gebruik van zijn sterke wapen: een ogenschijnlijk nimmer oprakende vechtlust. Aangevuurd door zijn fans knokte Hageraats voor de eindoverwinning tegen Lakatos, maar kwam net kracht en ervaring te kort in de zesde en zevende game.

Nog vol vuur over zijn verloren duel speelde hij zich daarna los in de trainingshal met Boris de Vries. Professioneel stond hij vervolgens diverse journalisten te woord om daarna het publiek weer in de zaal te lokken voor zijn derde duel van de dag. Ook de Belgische topper Emilien Vanrossomme moest twee games af staan tegen Hageraats.

Bij de jongens cadetten gaat Gauzy ongeslagen aan kop. Voorlopig tweede staat Hampus Söderlund (Zweden). Hij wordt gevolgd door Dorian Nicolle (Frankrijk) en Ondrej Bajger (Tsjechië) die gedeeld derde staan.

Britt Eerland had een zware dag bij de meisjes cadetten. De Nederlandse kreeg bij de meisjes cadetten te maken met de top drie van Europa. Yana Noskova (Rusland) en Bernadette Szocs (Roemenië) waren met 4-1 te sterk voor de 14-jarige Schiedamse. Petrissa Solja (Duitsland) versloeg haar met 4-2. Eerland staat na dag twee zevende.

Noskova en Szocs gaan ongeslagen aan kop, gevolgd door Solja die alleen van haar landgenote Anna Krieghoff verloor.

De Europese Jeugd Top-10 worden live door ETTU TV (www.ettutv.com) uitgezonden. Alle uitslagen en het nieuws zijn te vinden op www.europeyouthtop-10.nl.

Bernadette Szocs. (FOTO: © Henk Hommes / NTTB)

NTTB/HH