Gemeente Zaltbommel


Spreekuur wethouder Guus Krähe in Brakel

Wethouder Krähe houdt op dinsdag 3 februari spreekuur in Brakel. Iedere maand brengt de gebiedsverantwoordelijk wethouder van Aalst, Poederoijen en Brakel een bezoek aan één van deze kernen. Met dit spreekuur wil hij meer toegankelijk zijn voor de inwoners.

Inwoners van Brakel kunnen voor allerlei vragen tijdens het wethoudersspreekuur binnenlopen. "Door naar de mensen toe te gaan, wil ik meer mensen bereiken. Uiteraard kan ik niet direct alles oplossen, maar op deze manier weet ik wel beter wat er leeft bij de mensen", aldus wethouder Krähe.

Voor een goede voorbereiding is het raadzaam dat bezoekers zich aanmelden voor het spreekuur. Dit kan via het e-mailadres ajkrahe@zaltbommel.nl. Bezoekers kunnen ook alvast hun vraag naar dit e-mailadres sturen.

Dinsdag 3 februari is het spreekuur van 17:00 uur tot 19:00 uur in Wilhelminahof te Brakel. Het spreekuur in Poederoijen staat gepland op dinsdag 10 maart 2009. Op 7 april 2009 gaat wethouder Krähe naar Aalst. De locaties voor het spreekuur worden nog bekendgemaakt. Geplaatst op: 26 januari 2009
Aanbesteding leerlingenvervoer gemeente Maasdriel en Zaltbommel zit in eindfase

(Dit is een gezamenlijk persbericht van de gemeente Maasdriel en Zaltbommel)

Definitieve gunning kan over twee weken plaatsvinden

Met het aanbesteden van het leerlingenvervoer willen de gemeenten voor meerdere jaren een contract afsluiten met één of meerdere vervoersbedrijven, die enerzijds de meest voordelige aanbieding hebben gedaan en anderzijds voldoen aan de gestelde eisen met betrekking tot kwaliteit en continuïteit van het vervoer. De afweging voor de uiteindelijke keuze in vervoersbedrijven is zorgvuldig verlopen. Er is met name gekeken naar de borging van kwaliteit van dienstverlening en de realisatie van een goede overdracht waar mogelijk een andere vervoerder in de toekomst werkzaam zal zijn.

In maart 2008 is al besloten het leerlingenvervoer samen met de gemeente Zaltbommel voor een periode van 2,5 jaar aan te besteden

Om de best mogelijke vervoerder(s) te kunnen kiezen, is het vervoersgebied in 6 percelen verdeeld. De criteria betroffen de meest gunstige verhouding prijs kwaliteit vervoersplan per perceel. Op basis van de ingediende offertes worden aan 4 vervoersbedrijven, of combinaties van vervoersbedrijven, het leerlingenvervoer voorlopig gegund. Te weten; IJsselsteden, Juijn-Van Haaften en Lion Cars, DVG en Vijfstromenland. Dat betekent:


- Perceel A: Zaltbommel - Vervoerder: IJsselsteden
- Perceel B: Den Bosch en Rosmalen - Vervoerder: IJsselsteden
- Perceel C: Vught en St. Michielsgestel - Vervoerder: Combinatie Juijn, Van Haaften en Lion Cars*

- Perceel E: Heusden en Drunen - Vervoerder: IJsselsteden
- Perceel G: Eindhoven - Vervoerder: DVG
- Perceel J: Werkendam, Gorinchem, Dordrecht en Barendrecht - Vervoerder: Vijfstromenland

Vanuit de gemeenten zullen de ouders en kinderen schriftelijk worden geïnformeerd over deze voorlopige gunning. Tot slot zullen de ouders en kinderen nog nadere informatie van de gemeente ontvangen wanneer de definitieve gunning heeft plaatsgevonden. De definitieve gunning aan bovenvernoemde vervoerders zal, mits er van andere vervoerders geen bezwaren komen, over twee weken plaatsvinden.

Als het kind door deze verschuiving met een andere vervoerder te maken krijgt, zal door de nieuwe vervoerder tijdig contact met de ouders worden opgenomen. De chauffeur zal zich persoonlijk aan de ouders en het kind komen voorstellen. Daarbij ontvangen zij een informatieboekje, met alle belangrijke telefoonnummers en adressen van de nieuwe vervoerder. Ook hebben wij de nieuwe vervoerder verplicht tot een uitgebreide klachtenregeling.


* Combinatie Juijn, Van Haaften en Lion Cars betreffen hetzelfde vervoersbedrijf als Vijfstromenland.
Geplaatst op: 20 januari 2009
Aanpassing grondprijs De Ormeling Nederhemer

De gemeente Zaltbommel wil de grondprijs in De Ormeling aanpassen, omdat de huidige prijs niet marktconform is. Het gaat uitsluitend om kavels in de vrije sector en de twee-onder-één-kapwoningen. De grondprijs voor starterswoningen wordt niet aangepast.

Op basis van grondprijsberekening, vergelijkend onderzoek met de naastgelegen gemeenten en de verkoop van bestaande woningen blijkt dat de grondprijs in De Ormeling niet marktconform is. Als de gemeenteraad beslist om de grondprijzen aan te passen, dan betaalt een koper 280 euro per vierkante meter (exclusief btw). Deze nieuwe prijs geldt alleen voor kavels in de vrije sector en de
twee-onder-één-kapwoningen. In De Ormeling te Nederhemert kostte voorheen een vierkante meter grond in de vrije sector 231 euro en bij een twee-onder-één-kapwoning 194 euro. Voor starterswoningen, kavels ten behoeve van Collectief Particulier Opdrachtgeversschap en de gronden voor een appartementencomplex blijven de oude grondprijzen gelden.

In de vergadering van 6 oktober 2006 heeft de gemeenteraad de nota Grondbeleid vastgesteld. Hierin staat aangegeven dat de gemeente Zaltbommel marktconforme grondprijzen moet hanteren..De raad moet nog een beslissing nemen over de grondprijsverhoging. De gemeente Zaltbommel hoopt medio 2009 te starten met de verkoop van de kavels.

Geplaatst op: 20 januari 2009
Ambtenaren burgerlijke stand nemen afscheid

Afgelopen dinsdag is in de Gasthuiskapel in Zaltbommel afscheid genomen van buitengewoon ambtenaar van de burgerlijke stand de heer G. de Boef en ambtenaar van de burgerlijke stand mevrouw C. Ermstrang-van Maurik. Beiden zijn in het zonnetje gezet voor al hun inspanningen voor huwelijksvoltrekkingen.

Op dinsdag 13 januari 2009 was de jaarlijkse vergadering voor alle ambtenaren van de burgerlijke stand in de Gasthuiskapel. Tijdens deze bijeenkomst hebben zij en de gemeente Zaltbommel afscheid genomen van de heer G. de Boef en mevrouw C. Ermstrang- van Maurik. Beiden hebben zich jaren ingezet voor het voltrekken van huwelijken.

Sinds november 1987 was de heer De Boef buitengewoon ambtenaar van de burgerlijke stand bij de voormalige gemeente Brakel. Een buitengewoon ambtenaar van de burgerlijke stand vertegenwoordigt de gemeente bij huwelijksvoltrekkingen. Na de herindeling op 1 januari 1999 heeft hij de afgelopen 10 jaar huwelijken voltrokken voor de gemeente Zaltbommel. Per 1 januari 2009 is de heer De Boef hiermee gestopt.

Mevrouw C. Ermstrang-Van Maurik is 40 jaar in dienst van de gemeente. De eerste 30 jaar bij de voormalige gemeente Brakel en de laatste tien jaar bij de gemeente Zaltbommel. Zij onderhield alle jaren de contacten met de betrokken partijen voor het voltrekken van een huwelijk Tevens maakt zij de Akte van Huwelijksaangifte op (ondertrouw) en voert zij diverse werkzaamheden uit voor de burgerlijke stand. Per 1 februari 2009 gaat mevrouw Ermstrang-Van Maurik met de FPU.
Geplaatst op: 14 januari 2009