Gemeente Westervoort

Nieuwe wijkraad in Westervoort

Op dinsdag 3 februari aanstaande stelt de nieuwe wijkraad, wijkraad Emmerik/Vredenburg, zich graag voor. In het gemeentehuis, Dorpsplein
1, ontvangen zij om 18.15 uur uit handen van wethouder Ciska Wobma het officiële certificaat van deelname aan de training `wijkgericht werken'. Na afronding van deze training en de nodige voorbereidingen is 3 februari dan het officiële startsein; zij gaan aan de slag in het kader van `wijkgericht werken' in Westervoort. De wijkraad vertegenwoordigt de wijken Emmerik en Vredenburg.

In oktober 2008 zijn de voorbereidingen geweest om te starten met het wijkgericht werken in de wijken Emmerik en Vredenburg. Na twee informatiebijeenkomsten hebben 7 personen zich aangemeld bij de gemeente. Zij hebben aangegeven te willen investeren in hun wijken en vormen inmiddels het bestuur van de wijkraad. In december hebben zij de training wijkgericht werken gevolgd. De voorbereidingen zijn nu afgerond, de nieuwe wijkraad is er klaar voor!

De wijkraad is het aanspreekpunt voor de gemeente, maar ook voor andere instanties, als het gaat om verbetering van de leefbaarheid in deze wijken. Bij leefbaarheid denkt u dan aan verkeersveiligheid, onderhoud van openbaar groen, speelvoorzieningen, onderhoud van wegen en verlichting, parkeren, wijkveiligheid, samenleven in de wijk, aan- of juist afwezigheid van diverse voorzieningen voor wijkbewoners (school, winkels, huisarts, enzovoort).

Dorpsplein 1 6931 CZ; P: Postbus 40 6930 AA; T: (026) 3179911; F: (026) 3113623 E: gemeente@westervoort.nl